Спрете посиняяването на пръстите с тези билки!

Периферната цианоза се получава в резултат на неадекватна циркулация

Посиняването на пръстите или както е известно заболяването между лекарите – периферна цианоза се получава в резултат на неадекватна циркулация.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Периферната цианоза се получава в резултат на неадекватна циркулация!

Появата й се дължи на увеличено извличане на кислород от кръвта в периферията, вследствие на понижен обем при сърдечна недостатъчност или на някои видове локални нарушения в кръвооросяването /образуването на кръвен съсирек, който блокира кръвоснабдяването/ или някои не толкова стресиращи като излагане на студ, висока надморска височина, припадъци и епиглотит.

Билка.инфо ви предлага следната изпитана билкова рецепта изпитана многократно в народната медицина и диказала своя благотворен ефект при периферната цианоза.

Начин на приготвяне и употреба – изготвя се смес от по 80 г кръвен здравец, корен коприва и хмел, по 50 г стрък бял равнец, стрък хвощ и стрък синя тинтява и 30 г корени дилянка. От сместа се вземат 2 супени лъжици и се варят 5 минути в 500 мл вода. След прецеждане отварата се изпива на 4 пъти на гладно. Вечер се правят бани по 20 минути (две шепи трина в 2,5 литра вода се варят 20 минути, след което отварата се прецежда). След банята ръцете се оставят да изсъхнат . После се мажат пръстите с мед и царевично брашно, смесени по равно.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *