Повишете тонуса си с тези билки

Известно е, че билките носят редица ползи за човешкото здраве. Те са от голяма полза при лечението на някои от най-често срещаните заболявания, с които дори традиционната медицина понякога не може да се справи. Още по-хубаво е, че можем да употребяваме билките, дори и когато не сме болни. Можем да се обърнем към тях, когато се чувстваме уморени и имаме нужда от енергия. Ето кои са едни от най-популярните билки за повишаване на тонуса.

Копривата, която се намира в изобилие в нашата страна, е богата на белтъчини, аминокиселини, редица витамини, желязо, калий и др. Консумацията на коприва се препоръчва на хора, страдащи от изтощение, след тежки операции, на болни от анемия и при сърдечно-съдови нарушения. Много подходяща храна е за бременни и кърмещи жени.

билки за тонусГинко билобата подобрява кръвоснабдяването на мозъка и мозъчната кора, което е предпоставка за по-добра мозъчна дейност. Подобрява паметта, концентрацията и създава усещането за бодрост.

Спортистите много често се доверяват на сибирския женшен, защото той зарежда тялото с издържливост. Едновременно с това билката намалява стреса и неутрализира умората. Той е мощен адаптоген и увеличава устойчивостта на организма към различни негативни въздействия.Сибирският женшен е много подходящо естествено средство при хронична умора.

Зеленият чай е естествен стимулант, с редица ползи за човешкото здраве. Известен е най-вече с мощния си андиоксидантен ефект. Има наличие на кофеин, което го прави чудесен заместител на кафето. Повлиява благотворно както при психическа, така и при физическа преумора. Има пречистващо действие и е подходящ за консумация дори от бременни жени.

Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *