Преборете хипертонията с няколко лечебни смеси

Хипертонията е опасно хронично заболяване, което може да е пряк път към такива по-опасни състояния, като инфаркт, инсулт или други сърдечни заболявания. Ето защо, ако човек след определена възраст или заради стрес, се е сдобил с това заболяване, той трябва внимателно да следи кръвното си налягане и да прави всичко възможно да го понижи. А това понижаване не е само в следствие на лекарствата, които може да имат странични действия. Добре е да обърнем поглед и към природата. Предлагаме ви няколко изключително само на растителна основа рецепти, които имат влияние върху нашето сърце и кръвно.

“Фигурин

1. Добавете към един буркан от 500 гр чист пчелен мед, 100 гр. орехови ядки, 20 зелени листа индрише с дръжките, 20 зелени листа обикновен здравец, 20 сладки бадема, счукани в дървен хаван на кашица, и 4 месести лимона, разрязани, изстискани и смлени заедно с корите, но без семките. След това се прибавят и няколко вида тинктура: по 12 грама от валерианова тинктура (от аптеката), тинктура от глогов цвят (от аптеката) и 1 супена лъжица канела на прах. От тази лечебна смес се взема по 1 супена лъжица 20 мин преди ядене сутрин, обед и вечер.

2. 10 минути след хранене се приема следната отвара: 75 грама
Смесват се по 50 г акация (цвят), босилек, лавандула, липов цвят, маточина, лютива мента, жълта комунига, риган и хмел (шишарчици). Към тази смес се прибавят още 1 изравнена чаена лъжичка канела на прах, портокалови кори, 7 зърна карамфил и З зелени листа лимон. Билките се запарват вечер в 500 г кипяща вода. Съдът се оставя захлупен да престои цялата нощ.

3. Рецепта с чесън: Обелете и залейте 250 грама стар чесън в стъклен съд с чист 95-градусов спирт (може и по-малко количество от всичко, но в посочената пропорция). Поставя се на прозореца и се оставя да престои 2-3 седмици. Особено важно е мястото да е огрявано от слънце. След 3 седмици целебната тинктура е готова. Дозата от 20-30 капки (може върху бучка захар) бързо понижава повишеното кръвно цалягане. Това е „хомеопатична смес“ – ако дневното количество се превиши (повече от 60 капки), то не само не действа, но при по-нататъшно увеличение може да предизвика повишаване на кръвното налягане.

Посочената тинктура е полезна и за профилактика. В такъв случай застрашените от високо кръвно налягане (или страдащите, които са го нормализирали) могат да вземат 3 пъти месечно по 3 дни 10-15 капки. Това е доказан начин за предотвратяване на „неочакваности“ при такава „неразгадана“ болест, каквато е хипертонията.

4. Използва се комбинация от следната лечебна смес: цвят от глог – 80 г, стръкове от бял имел – 40 г, корени от валериана – 30 г, корени от здравец – 20 г, стръкове от хвощ -40 г, цвят от бъз (черен) – 20 г. Билките се наситняват добре и се смесват. Две супени лъжици смес се пуска в 400 г кипяща вода. Престоява 1 ч. След прецеждане се пие по 1 винена чаша З пъти на ден преди ядене. Предполага повторно вземане съобразно „изискванията“ на организма – т. е. получилия се лечебен резултат.

5. Друга смес, която се използва, когато е налице високо кръвно налягане вече от хроничен характер, а също така и при такива състояния, като увеличение на простатата, камъни в бъбреците. Използва се билката лекарствена зайча сянка. Известна е още като самодивска метла (спарангел, спаржа, аспержа, бабино руно, вилина метла). Употребява се надземната част на билката, събирана по време на цъфтеж (април-юли в зависимост от надморската височина на местата, най-вече на Еньовден). Суши се на проветриво място и на сянка.

Отвара: 1 супена лъжица от наситнената билка се залива в съд с 500 г кипяща вода. Ври още 5 мин. След изстиване се прецежда. Пие се преди ядене 3 пъти на ден по 1 кафейна чашка (75 г). Приема се, докато „организмът я иска“, а след прекъсване може да се взема още известно време. Отварата оказва полезно действие и при диабет (намалява кръвната захар).

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *