Предпазете се от ухапвания на насекоми

Лятото идва, а с него и всички насекоми, като комари, мушички, оси и други, а ухапят ли ни тези насекоми започва едно чесане и зачервяване на кожата.

Не позволявайте на тези малки насекоми да развалят лятото ви, като ви ухапят, защото има билки, които да ги прогонят. Ако все пак сте станали „деликатес“ на тези малки мушички можете да облекчите сърбежа също с помощта на изпитани рецепти, които ни се предлагат от народната медицина.

Демир бозан билки за бъбреци

Зачервени петна по кожата и пъпчиците, които причиняват сърбежа можете да облекчите с малко вода към която добавите сода. Содената вода се приготвя, като в една чаша вода разтворите 1/2 чаена лъжичка сода за хляб. В получения разтвор натопете малък памучен тампон и го поставете на ухапаното място. Направете компрес, за да закрепите добре памучното тампонче, което ще спре сърбежа.komari

Когато има ухапване от малките насекоми можете да предотвратите подуването и възпалението на кожата, като намажете засегнатото място със сок от лимон.

В случай, че сте ужилени е добре да използвате скилидка чесън, като я обелите и я смачкате в дървено хаванче. Нанесете я на засегнато място и отока ще спадне за няколко часа. Мястото ще се успокои и възпалението ще изчезне стига да реагирате бързо и да приложите този метод.

Можете да прогоните тези малки мушички, комари, пчели и оси далеко от вас, като си приготвите разтвор за намазване. Нужно ви е само малко карамфилово масло и водка. Смесвате двете съставки в пропорция 1:10 (карамфилово масло : водка). Разбърквате много добре течността и с нея намазвате тялото си. Бъдете сигурни, че намажете ли се с тази разтвор никоя мушичка или комар няма да се доближи до вас през целия сезон.

Когато ви ужили пчела веднага трябва да отстраните жилото, което остава в тялото ви. Болката и отока се премахват с глухарче, като смачкате в хаванче стъблата на растение и намажете с тях ужиленото място. При ужилванията на пчела същото благоприятно действие могат окажат листата от мента. Можете да спаднете отока и премахнете зачервяването на кожата с обелена скилидка чесън. С нея просто намазвате засегнатото място.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *