Премахнете следните храни, ако имате хрема

Най-честите прояви на алергичният ринит е известната ни под друго наименование сенна хрема. Макар това да не е тежко състояние, то самото й наличие може да намали качеството ни на живот през следващите дни, а понякога и месеци.

“Фигурин

557f4dbc79Основните й характеристики са кихане, хрема, сълзящите и подути очи, запушения нос и дори главолието. Ако и вас ви спохождат такива състояния, то може да се огледате на трапезата, за да видите кое е подходящо за вас и кое не:

– Слагайте на масата повече плодове и зеленчуци, в които има витамини, бета-каротин и биофлавоноиди. Те ще ви помогнт да контрлирате възпалението и ще подсилите имунитета.

– Храните, които имат високо съдържание на хистамин трябва да се избягват, за да не натоварите лигавицата с възпалителни вещества. Като конкретни продукти, това са: шоколад, яйца, сирене, домати, ананас, ягоди, ядки, риба, морски дарове и цитрусови плодове.

– Изключват се напълно храните, които могат да образуват слуз, в това число млякото и млечните продукти, захарта и всички сладки.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *