Премахване на целулита с медена терапия

Масаж, който се прави в източните страни, може да ви помогне сериозно в борбата с досадния целулит. За тази цел ще ви трябва натурален мед, като масажът се базира на взаимодействието между кожата с биологично активните нещества, които се съдържат в меда, като се включват стандартните механизми на мануалната терапия.

“Фигурин

celulitПо този начин борбата с целулита може да бъде отнесена към рефлексотерапията – изумително съчетание на лечебното действие на пчелния мед и масажа. Медът, давайки на тялото биологично активни вещества, абсорбира токсините и помага за по-бързото им излизане от организма. Масажът с мед се прави за увеличаване на лимфотока и изчистване на кожата.

Курсът на медения масаж се провежда най-малко петнадесет пъти, като се прави през ден. Не е добре масажът да се прави всеки ден, трябва да се прескача по един ден. Нанасяте медът на проблемните зони и то с потупващи и пляскащи движения, за да можете да накарате мастните депа да реагират. Част от меда попива в кожата, друга остава на дланите.

Ако зоните с целулит са много, всяка от зоните се масажира по реда си. След като медът изцяло се пренесе върху тялото, дланите плътно се допират до тялото и след това рязко се откъсват от него.

Процедурата трае не повече от десет минути. След това медът се измива с топла вода и мека гъба. След това кожата трябва задължително да се намаже с подхранващ крем. След масажа могат да останат синини, но те бързо изчезват.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *