При липса на апетит се доверете на тези отвари

Загубата на апетит може да бъде в резултат на различни състояния и заболявания

При някои от тях, като например загубата на апетит поради прием на медикаменти или наличието на стресови ситуации в живота, ефектът е временен и лесно обратим. Билка.инфо ви предлага няколко изпитани билкови рецепти, употребата на които гарантирано ще възвърне изгубения ви апетит, а наред с това и ще подсилят цялостно организма ви.

“Фигурин
Загубата на апетит може да бъде в резултат на различни състояния и заболявания!

Загубата на апетит може да бъде в резултат на различни състояния и заболявания!

Начин на приготвяне и употреба – за около 5 минути в 500 мл вода се варят 2 супени лъжици от билкова смес приготвена по следния начин: смесете по 100 г коренища от бял оман и стръкове от червен кантарион, по 30 г стръкове от мащерка, листа от коприва, коренища от кръвен здравец, стръкове от глухарче, стръкове от жаблек и по 40 г плодове резене, плодове анасон и плодове кориандър. Пие се 4 пъти дневно преди яденепо 1 винена чашка.

Начин на приготвяне и употреба – смесват се 10 г стръкове от пелин, по 20 г коренища от жълта тинява и стръкове бял равнец, по 40 г стръкове от синя тинтява и стръкове от червен и жълт кантарион. С 400 мл вряла вода се заливат 2 супени лъжици от билковата смес и се киснат 1 час. Пие се 4 пъти дневно по 1 винена чашка преди хранене.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *