При мигрена се доверете на тези билки

Един на всеки десет човека страда от мигрена

Приблизително 10% от хората по света страдат от това заболяване, като ясно е изразено преобладаването на нежия пол (2 от всеки 3 жени), а 1 на всеки 20 при мъжете също страда от мигрена.

Демир бозан билки за бъбреци
Един на всеки десет човека страда от мигрена!

Един на всеки десет човека страда от мигрена!

Мигрената е периодично повтарящи се пристъпи на главоболие. Като всеки път болката се усеща на същото място – в едно или в двете мозъчни полукълба. Болката е толкова силна, че често става причина за повдигане, а в нередки случай и с повръщане. По време на мигренен пристъп шумът и светлината са непоносими от болния.

Начин на приготвяне и употреба – по 20 г плод от анасон, корени от дилянка, плод от хвойна и корени от ранилист и 30 г цвят от иглика се смесват и разбъркват добре. В 200 мл вряла вода се добавя 1 супена лъжица от билките и се оставя да кисне за 1 час, след което се прецежда. Пие се сутрин и вечер по 200 г като топъл чай преди хранене.

Начин на приготвяне и употреба – равни количества цветове от иглика и джожен , добре наситнени, се смесват и се разбъркват внимателно. 1 супена лъжица от сместа ври 10 минути на тих огън в 500 мл вода. След изстиване и след прецеждане се пие 3 пъти дневно по 1 винена чаша преди хранене.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *