При миома на матката използвайте тинктура от червена четка

Червена четка е едно растение, която се използва ефикасно за лечението при миома на матката, кисти на яйчниците, кървене и още много други заболявания, за които ще прочетете по надолу.

Растението познато с латинското си название ‘ Rhodiola quadrifida’ , наричано още ‘червена четка’ е едно интересно и уникално растение. Разпространява се предимно над 2000 метра надморска височина. Има свойството да подсилва имунитета и силно възстановяващо психиката действие. Едно от най-важните действия на тази билка, е че не само прикрива болката, както повечето лекарствени препарати, а действа направо върху причината за появяването и.

Демир бозан билки за бъбреци
при миома на матката се доверете на тази билка с уникално действие

при миома на матката се доверете на тази билка с уникално действие

Друго от особените и свойства е ефекта на възстановяване върху органите – това означава, че тя не само спомага на болния орган да се излекува, а и го възстановява напълно. Скорошни изследвания показват, че именно поради тези си богатства тази билка може да бъде използвана и в борбата с туморните образувания. Едно от най-важните изграждащи я вещества гликозид салидрозид е силно средство в борбата срещу ракови клетки, отстранява нарушения в ендокринната система, също така има силно изразено противовъзпалително действие.

Лековитото и въздействие върху организма може да бъде изразено в множество сфери – заболявания на гърдата, миома на матката и кистози при яйчниците, нередовен цикъл и кървене, предизвикано от хормонални нарушения. Може да бъде полезна и при борба с анемията и левкозата, както и за засилване на потентността при мъжете. Тази билка има свойството да стимулира развитието на умствения и физически капацитет, пречиства кръвта и забързва процеса на зарастване на дълбоки рани.

За приготвянето на чай с тази толкова лековита билка се препоръчва да залеете с вряла вода 2–3 коренчета от нея и преди консумация да се оставят да престоят една нощ.

Ако решите да употребите по-силния вариант, под формата на тинктура, намачкайте 50 грама сух корен от нея, залейте със силна спиртна напитка по избор и оставете на тъмно да престои за около месец. Не забравяйте да разклащате редовно. Пие се по 30 капки на ден преди хранене, като лечението трябва да трае минимум месец.

Билката не се препоръчва за употреба по време на менструация, както и приемана заедно със синтетични или естествени хормони.

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “При миома на матката използвайте тинктура от червена четка

    • Здравейте! Тук започнахме един справочник на билковите аптеки в България: http://wp.me/P42wQe-7xr

      Първата от тях, която сме включили, е Вербена. Там със сигурност има търсената от вас червена четка. Но най-добре им се обадете по телефона и ги питайте. Твърде е възможно да изпращат и по пощата.

      Ще ви бъдем благодарни, ако споделите с нас дали сте успели да намерите билката и къде. Имаме нужда от помощ в попълването на списъка с билковите аптеки.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *