При сърдечна слабост /исхемия/

При сърдечна слабост, известна още като исхемия, народните лечители препоръчват няколко билкови рецепти, които ще ви донесат спокойствие и ще подпомогнат лечението. Ето какво ви трябва за тях:

1. 25 грама стръкове златна пръчка и 25 грама цветове от глог. Две чаени лъжички от сместа се запарват в 400 мл.вряща вода, като ги оставяте да поврат 3-4 мин. Пие се два пъти на ден по 200 мл.

2. Вземат се 100 ядки от костилките на праскова смилат се и се смесват с 500 гр. чист мед. Сутрин преди ядене се взима по 1 чаена лъжичка, като веднага след това болният да полегне 15-20 мин.

3. Вземат се 80 цвята от кокиче и се слагат в 0.5 л. силна гроздова ракия. Сместа се поставя на тъмно и престоява 40 дни някой я закопават в земята. От така приготвената смес се взема всяка сутрин преди ядене по 1 ракиена чашка. Сместа стига за 20 дни.

4. Вземат се няколко стръгчета /листа и стебло/ от билката бял равнец и се слагат вечер в хладка вода, а сутрин от извлека се пие по 1 супена лъжица и 3-4 пъти на ден преди ядене\.

5. Пие се отвара от цвят и плодове на червен глог, от боров лишей,от корени на бял омон,от маточина от хвойна, от жълта иглика,сок от черна ряпа с оцет. Мирише се престояла в затво рена бутилка смес от нишадър,негасена вар и ракия. Яде се смес от 1 лъжичка мед, два листа индрише и 2 листа от бадем.

“Демир

6. При исхемична болест на сърцето смесват се по 150 г-бял имел и глог /плод или цвят с листа/и по 50 г. плодове от див кестен, бял равнец и дяволска уста. Две с.л. от сместа се сипват в 600 мл.вряща вода и ври 3 мин, кисне 1 час. Пие се по 80мл. 6 пъти дневно 15мин. преди и 15 мин след ядене.

Също така е добре да спазвате специална диета при исхемична болест на сърцето. За да прочетете повече, кликнете ТУК

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *