При стрес се доверете на тези изпитани рецепти

Билка.инфо ви предлага няколко бързи и лесни билкови рецепти срещу стрес

Ако се опитаме да опишем с една дума съвременния начин на живот и съвременното общество, то без съмнение най-употребяваният термин ще бъде стрес. Работа, задръствания, забързани хора, претъпкани улици и т.н. – всичко това се отразява негативно на организма ни. Стресът е част от живота на всеки един от нас и би било добре да можем да се справяме с него.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

 

Билка.инфо ви предлага няколко бързи и лесни билкови рецепти срещу стрес!

Билка.инфо ви предлага няколко бързи и лесни билкови рецепти срещу стрес!

Билка.инфо ви предлага няколко бързи и лесни билкови рецепти, с чиято помощ ще спрете негативно влияние на стреса върху организма ви.

Начин на приготвяне и употреба – смесват се 20 г коренища дилянка, и по 50 г цвят полски мак, стръкове хвощ, цвят глог, стръкове босилек, стръкове комунига, цвят лавандула и хмелови шишарки. От получената смес се вземат 2 супени лъцижи и се прибавят към предварително кипнатата вода (500 мл). Оставят се да киснат 2 – 3 минути, след което се прецежда. Пие се като топъл чай 4 пъти дневно преди хранене по 1 винена чашка.

Начин на приготвяне и употреба – смесват се 50 г стръкове дяволска уста, 40 г стръкове комунига, 40 г коренища дилянка, 40 г стръкове риган и 40 г стръкове мащерка. За 2 – 3 минути в 500 мл вряла вода се варят 2 супени лъжици от билките. След прецеждане се пие като чай, подсладен на вкус, по 1 винена чаша 4 пъти дневно преди хранене.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *