При възпаления използвайте стягащ компрес

Този стягащ компрес е известен на народа ни още от преди много години и се използва за лечение на силни болки при възпаление. Можете да си направите лечебния компрес за облекчаване на болката при остри и гнойни възпаления, при навяхвания и натъртвания, при зъбни абцеси с оток и още много други.

“Фигурин

knie_problemeЗа да го направите не са ви нужни много усилия и материали, а ще се отървете от болката. Набавете си кърпа, която да горе долу с размера на засегнатото място и я потопете в студена вода, след това изцедете добре и накрая я поставете на болната част от тялото ви. Ще ви бъде нужна и мушама, която да е с малко по-голям размер от кърпата, която ще използвате. Нужно е мушамата да е по-голяма от кърпата, защото тя се поставя върху нея и е задължително условие мушамата да покрива целия размер на кърпата. След това над мушамата трябва да поставите един дебел пласт от памук и накрая увивате всички слоеве с бинт, шал или пояс. Завършвате стягащия компрес като го закопчеете добре с помощта на безопасни игли.

За да може от компреса да се извлекът всички ползи за засегнатото място е нужно той да се направи възможно най-бързо. Когато изцеждате кърпата трябва да го направите добре, за да може от нея да не тече вода, но не прекалявайте, кърпата не бива да е почти суха. Когато поставяте памука гледайте той да покрие мушамата добре, да не остава място, на което тя да се вижда. И като за финал трябва да стегнете всичко много добре, защото не бива да попада въздух между кожата и компреса, който сте направили.

Можете да използвате компреса неопределено време, но трябва той да бъде подменян на всеки 8-12 часа.
Препоръчително е след като свалите компреса известно време да направите масаж с ръка или суха кърпа на засегнатото място.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *