При възпалено гърло ви е нужна отвара от черница

Настинката ви лепнала и е на лице възпалено гърло, което предизвиква голям дискомфорт, защото изпитвате болка и не можете да се храните спокойно е решението е лесно, трябва ви отвара от черница.

По време на грип има голяма вероятност вие да сте следващата му жертва, но веднага щом усетите възпалено гърло вземете мерки и си направете отвара от черница, за да спрете неговото развитие още в началото. Така ще предотвратите всички симптоми, които ще се проявят и няма да усетите паренето и сухотата на гърлото, кашлицата няма да има време да се появи, болката също няма да може да се прояви в с максималните си сили, защото ще сте взели навременни мерки.

Лечение на възпалено гърло с отвара от черница

Лечение на възпалено гърло с отвара от черница

Аромата и вкуса на черницата е много приятен и често му се наслаждаваме, защото това е един от любимите ни плодове, които можем да си похапнем. Плодовете на черницата са полезни за нашето здраве, защото в тях се съдържат ценните минерали калций, натрий, магнезий, калий и фосфор, витамините В2, С и А. За лечебна цел обаче се използват и корените и листата на дървото, защото в тях има наличието на аспаргинова киселина, калциеви съединения, захари и малат.

за да излекуваме възпалено гърло ще използваме листата на черницата, като си приготвим една лечебна запарка от тях. откъснете няколко листа от черницата, изплакнете ги и ги нарежете на парчета. Вземете от тях 2 супени лъжици и ги залейте с вряща вода, която трябва да бъде 400 милилитра. Запарват се, като се постави капак на съда за 60 минути. След готовност се налага да прецедите приготвената запарка. Разделете я на части, защото трябва да пиете от нея 4 пъти на ден. Приемът да се извършва преди консумацията на храни.

“Фигурин

Другата отвара, която ще ви предложим за лечение на възпалено гърло можете да приготвите от листата или кората на дървото. Няма значение дали сте избрали кората или листата на растението, нужни са ви 2 чаени лъжички, като лечебния „продукт“ е нарязан на дребни парченца. Тях залейте с 250 милилитра вода, която е кипяща. Прецедете направената отвара и я пийте целия ден, по-малко на глътки. Тази лековита отвара е подходяща и за направата на гаргара.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *