При заушка си помогнете с това!

Тази билкова рецепта лекува коварното заболяване

Макар и да носи толкова невинно име, заушката си остава една много коварна за мъжете болест. Поради причината, че ако не се лекува навреме и качествено, болестта може да доведе до много неприятни последствия, сред които и импотентност.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

В близкото миналото заушката е била като бич на детската възраст. Днес след въвеждането на ваксината срещу заушка, честотата на заболяването в развитите държави е спаднала съществено.

Тази билкова рецепта лекува коварното заболяване!

Тази билкова рецепта лекува коварното заболяване!

Болестта заушка е остро вирусно заболяване, която е позната още като епидемичен паротит и причинителят й е специфичен вирус, който се предава по въздушно-капков път, като главният причинител е заболялото лице, което отделя вируса в околната среда чрез кихане и кашляне. Боледуват предимно деца на възраст между 5 и 15 години, като в повечето случаи възрастните хора са само преносители на заболяването. Болестта е най-активна през пролетта и зимата. Рискът от заушка е най-голям за тийнейджърите.

Билка.инфо ви предлага следната билкова рецепта, с чиято помощ ще се избавите от тази толкова неприятна болест.

Начин на приготвяне и употреба – сварява се 1 гулия, пасира се и се размесва с 2 супени лъжица олио и с получената смес се правят комреси на подутото място по 3 пъти на ден в продължение на 6 дни.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *