Пригответе си капки от лайка при запушен нос

Капки от лайка успешно отпушват носа без да предизвикват неблагоприятни последици за организма.

Зимният сезон е предвестник на различни заболявания, като настинки и грипове, които предизвикват възпаления на дихателните пътища. Можете да се преборите със тези заболявания без да давате множество пари за различни антибиотици, които вредят на организма колкото му и помагат. Благодарение на лайката вие можете да отстраните всички неприятни симптоми, които предизвиква настинката без да вредите по никакъв начин на организма.

Демир бозан билки за бъбреци

Още в миналото лайката се е използвала срещу заболявания на нервната система, за успокояване стомашни разтройства, защото е притежател на силни антивирусни и антибактериални свойства.

Лайката може да използвате за прием под формата на чай, отвари, настройки и капки и във всеки един от тези видове тя е ефикасна и помага за успешното оздравяване на организма.laika

Рецептата, която ще ви предложим да си приготвите в домашни условия ще ви помогне да увеличите нивата на хипурат. Това съединение е главният виновник организмът да се сдобие с нови сили и да се пребори със заболяването, като унищожи клетъчните стени на инфекцията. Съединението хипурат е едно от най-добрите средства с борбата срещу възпаление на дихателните пътища, защото неговата противовъзпалителна сила е уникална.

Не бива да използвате капки от лайка в случай, че страдате от заболяването астма или имате пролетни алергии. В случай, че приложите такова лечение при наличието на тези заболявания то може да доведе до астматични пристъпи. Това ще окаже неблагоприятно въздействие на организма и състоянието ще се влоши вместо да се подобри, а никой не желае това да се случи. Не използвайте капките от лайка за лечение на запушен нов, ако имате тези заболявания.

Хората, които приемат различни медикаменти за разреждане на кръвта също не бива да се възползват от лечебната сила на капките от лайка. В случай на счупена кост се изписват хепарини, които не бива да комбинирате със приема на домашно приготвените капки. Комбинацията на тези 2 съставки може да доведе до неблагоприятни последици за организма, така че внимавайте.

Ето и рецептата, която да си приготвите в къщи за да отпушите носа си:

Нужна ви е 1 супена лъжица от изсушена лайка, която да прибавите към 50 грама кипяща вода. Сваляте приготвената отвара от котлона и я поставете настрани да изстине, но задължително поставяте капак на съда, за да се задуши. След тази процедура прецедете отварата през марля и я поставете в съд. Съхранението трябва да става при стайна температура на тъмно място, а съда в който е поставен разтвора трябва да е добре затворен. За да отпушите носа си капвайте по 3 капки във всяка ноздра 3 пъти на ден. Не бива да използвате получения отвор повече от 4 дена. Ако лечението трябва да продължи изхвърлете стария и пригответе нов разтвор.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *