Природни напитки срещу простуда и грип

Особено полезни при простудни заболявания или пък при хронично възпаление на белите дробове, тези напитки могат да се приложат, както самостоятелно, така и в съчетание с други средства. Ето кои са те, за да сте винаги здрави:

28e6d4b8b72b25e782ffb3708a30fc74Липов чай
Липов чай с прибавка на кожицата на една ябълка, подсладен с мед или захар по вкус. Добре е, за да се загреете да изпиете бързо една след друга три до пет чаши чай, и то колкото се може по-горещ. След това лягате в леглото, предварително затоплено с грейки, завивате се добре и така лежите до пълно изпотяване. След като се изпотите достатъчно, тялото се избърсва с влажна и суха кърпа.

Смесен чай за изпотяване
Купете си по 30 грама от следните билки: малина, липов цвят, цвят от лопен. Омесете ги трите и си вземете 3 супени лъжици. Залейте с 600 мл вряла вода. Сложете на котлона да поврат 10 минути. Прецеждате и може да подсладите с мед. Добре е чая да се пие много топъл, и то 3-4 чаши една след друга.

Меден чай с лимон
Към литър гореща вода се прибавят 2-3 супени лъжици мед и сокът от един лимон. След това оставяте чая на тих огън да поври 10 минути. Пие се горещ и в по- голямо количество.
Изключително полезен е този чай при болестите на гърдите, настинка, инфлуенца и въобще при трескавите болести. Като хладко питие намалява жаждата и опреснява болния.

Чай от цветовете и листата на хмела
Попарете супена лъжица цвят и листа от хмел с 300 мл вода. Оставете захлупени така за един час и прецедете. Пият се по 2-3 чаши на ден. Изключителен чай, който успокоява болките в стомаха и от различни други причинители.

Народно питие за изпотяване
За всички любители на червеното вино: вземате 300 мл старо, отлежало вино. Добавяте 300 мл вода, пълна лъжица небет шекер, пет карамфилчета. Оставяте всичко да ври на тих огън, докато изври половината течност. Дава се само на възрастни. Пие се наведнъж, добре е да е горещо.

Подобни публикации за още четене:
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *