Природни средства за красота от звездите

И звездите са хора. И като такива, те обичат да експериментират. Някои от тях са превърнали разкрасяването в ритуал с натурални средства, които им носят красота и здраве. А защо да не носят и на нас? Ето какво правят те.

Свежи краставички за свежо лице

Хайди Клум харесва краставиците и това, което правят те за кожата на лицето й. Наистина, което може да бъде по-ху­баво за овлажнява­нето и насищането на кожата с витамини от тънките шайбички на прясно срязана /в идеал­ния вариант – пряс­но откъсната/ крас­тавичка!

“Фигурин

4wg34u2kДоматена маска

За краставиците казахме, за домати­те – забравихме. Не, няма да си правим салата. А маска от домати. Точно като една вечна красавица, която вълнува поколения мъже. Става въпрос за италианката София Лорен, която от малка е запозната с вълшебните свойст­ва на доматите и честичко използва „доматена козмети­ка“.

Розов дъжд

Кейт Бланшет използва розова вода за сутрешен тоалет. Но ръчно направена от нея самата. В нея са киснали цяла нощ листенца от роза. Не е трудно: трябва само да на­леете в една купич­ка малко изворна вода и да пуснете в нея няколко розови цвята. Цветът на лицето на онези, които се измиват с такава „жива вода“ е за завиждане!

И върху устните

Ако нямате толкова време, а и желание, за да си направите истинска розова вода, винаги може да разчитате на козметичната индустрия. Розовото масло влиза в състава на кремове, лосиони, шампоани, дори на паста за зъби! Е, и на декоративната козметика. За гри­ма си Кейт Хъдзън използва средства, съдържащи омекотяващо и подхранващо розово масло.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *