Процедури с вода и билки

Водата е животворна течност, от която всяко живо същество има нужда. Тя може да лекува, да ни тонизира, да носи облекчение и да ни прави красиви. В много продукти за лице и тяло, водата е основен компонент. Защото главното в поддържането на нашата красота е хидратацията. Сухата и нехидратирана кожа е неприятна за гледане, няма живот, повяхнала и ни състарява. Затова не забравяйте хидратацията във вашият ежедневен тоалет. Предлагаме ви билкови компреси, които да оздравят кожата ви според нейният вид.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

krasivo liceКомпресите могат да окажат много благоприятно въздействие върху кожата и поради лесното им приложение в домашна обстановка и трябва често да се правят. Компреси могат да се правят с вода, лекарствени разтвори (калиев перманганат, сода за хляб, борова вода и др.), отвара от билки (лайка, липов цвят, копър и др.).

Горещи компреси за лице
Горещи компреси на лицето се правят основно, когато лицето трябва да се почисти от черни или бели точки, когато ще се прави масаж или преди да се положи хранителната маска за разнасяне на възпалителни уплътнения (инфилтрати). Така например компресите с настойка от липов цвят засилват изпотяването на кожата (както при парна баня). Компресите от лайка и копър успокояват възпалената и раздразнена кожа. Настойката се приготовлява от една супена лъжица смес от двете билки (нарязани на дребно), залети с две чаши вряла вода. Поставят се на слаб огън за 5-10 минути. В горещата настойка се потопява бархетна материя или многослойна марля. Изстисква се и се поставя на лицето, като устата и носът се оставят открити. Компресът продължава поне 30-40 минути. Горещите компреси са противопоказани при гнойни пъпки, eкзема, розацея, разширени кожни капиляри, високо кръвно налягане и др.

Студени компреси за лице
Студените компреси с вода към която е прибавена сол, се използуват за отпусната и повехнала кожа компреси с бледорозов разтвор на калиев перманганат, с борова вода. с Борова вода или с 1-2% разтвор на резорцин имат противовъзпалително действие. Със студени компреси се завършва и масажът на лицето. При отпусната кожа се препоръчва и редуване на горещи със студени компреси (последен е студеният компрес) .

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *