Пролетната умора е предотвратима!

Вижте как ще избегнете отпадналото състояние и чувството за пролетна умора

С наближаването на така желаната от всички нас пролет, все повече се проявят и първите симптоми на пролетната умора. Спи ни се, чувстваме се непрестанно уморени, не можем да се концентрираме, раздразнителни и скептични сме. Някои го сравняват със силен махмурлук, от който не можем да се отървем.

Ако ви налегне пролетната умора - вижте тези рецепти!

Ако ви налегне пролетната умора – вижте тези рецепти!

Пролетната умора засяга около 50% от хората, което автоматично я поставя на първо място, като причина за неразположението ни през този период от годината.

Като основна причина за появата на пролетната умора се сочат липсата на слънце, витамини и недостатъчна двигателна активност през последните зимни месеци, които са  изтощили тялото ни и ни е трудно да влезем бързо  във форма.

Демир бозан билки за бъбреци

Билка.инфо ви предлага следната ефикасна билкова рецепта, с чиято помощ ще се преборите със симптомите на пролетната умора, ще повишите концентрацията си и ще се оттървете от непрестанната умора.

Начин на приготвяне и употреба – смесват се по 20 г босилек, бял равнец, очанка и седефче. Така получената смес се вари 10 минути в 500 мл вода. След това се разрежда с 400 мл винен коняк. От тази отвара се капва на бучка захар – по 10 капки за деца и по 20 капки за възрастни. Взема се сутрин и вечер.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *