Растителните храни нормализират кръвното налягане

Както всички знаем е много важно да се храним полезно, за да бъдем здрави. Нека да видим кои са най-добрите хранителни продукти, които ни позволяват да поддържаме добър физически тонус и нормално кръвно налягане:

“Демир

vegetable_mixКайсии – чудесни плодове, които са чудесно средство за отваряне на кръвоносните съдове, което пък позволява от своя страна кръвта да се движи нормално през тях, без да им оказва силен натиск. Тези плодове съдържат бета – каротин, който намалява LDL холестерола, водещ до образуването на плака по стените на артериите.

Ягоди – червените, ароматни плодове са пребогати на магнезий и калий, минералите са важни за нормалното кръвно налягане. Съдържат още фибри, антиоксиданти и фолиева киселина. Ягодите са богати и на витамини от група В, укрепващи сърдечния мускул, което гарантира по-добро здраве.

Спанак – В зеления зеленчук се съдържат много магнезий и калий и това го прави изключително полезен за човешкото здраве. Консумацията на 200 грама спанак осигурява 75 грама магнезий. Този зелен листен зеленчук няма мазнини и холестерол в състава си, което намалява значително риска от развитието на хипертония.

Авокадо – Плод много богат на калий. Според здравните специалисти от Фрамар, консумацията на половин авокадо на ден значително намалява риска от високо кръвно налягане.

Банани – изследванията показват, че консумацията на един банан дневно намалява риска от хипертенсия и предпазва от атеросклероза. Този тропически плод също като авокадото е зареден с калий, който спомага спомага за нормалното функциониране на сърцето, артериалното налягане и нервната система, което е гаранция за добро здраве.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *