Разрешете проблема с прекомерното окосмяване

Прекомерното окосмяване е проблем не само за жените, много мъже също търсят начин да се справят с него. Оказва се, че разрешаването на проблема не е чак толкова труден, колкото може да ни се струва. Наскоро в Турция са открили, че един вид чай, който всеки от нас познава и е пил поне веднъж в живота си, и е идеалното средство за това. Става въпрос за чая от мента – той е ароматен и много полезен. Така че спокойно може да го добавите по два пъти на ден към менюто си. Лошото е, че той действа само при жените.

“Фигурин

chai mentaОбяснението, до което са стигнали учените по този въпрос идва от факта, че в женския организъм има доста високо ниво на мъжки хормони – андрогени. И когато те са повече от необходимото, започват да се появяват някои неща като косми и подобни екстри.

Ако обаче жената, която страда от него, консумира по две чаши чай от мента всеки ден, въздействието на хормона може да бъде успешно потиснато. Въпреки че се предлагат множество орални контрацептиви за справяне с проблема, допълват учените, доказано е вече, че чаят от мента е конкурентна естествена алтернатива за лечение на прекомерното окосмяване.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *