Рецепти от домашния шкаф за различни болести

Лечебните рецепти, които можем сами да си приготвим не са никак малко. И не са никак трудни за приготвяне или пък съставките не са трудни за намиране. Предлагаме ви няколко рецепти, които ще ви помогнат да се отървете от някои най-често срещани болести:

Лишеи:

big_0d3ee7f6e2186f2fbdeb6a550ea486e6– Вземете 100 г чист пчелен во­сък и го затоплете на водна баня. След това към него добавяте 40 грама пъпки от бреза или 40 грама цвят от невен. Сместа се бърка, докато заври. След това се маха от огъня и се оставя да поизстине. Когато това стане се добавят 50 мл зехтин, екстра върджин. С така приготвения мехлем вечер се ма­жат лишеите. До седмица би трябвало да има подобрение и лишеите да останат в миналото.

– В подсолена предварително вода сла­гате отвара от елхови иглички или брезови листа, както и малко сок от лимон. С тази отвара се мажат ли­шеите.

– Когато има цветни лишеи по лицето, тези петна се мажат с тампон, който предварително е напоен в салицилов спирт. Той е от­лично средство против гъ­бички, а разноцветните лишеи са резултат от гъбично заболяване.

Лунички и петна

– За да се отървете от тях, просто мажете лицето с тампон, който предварително е напоен в сок от лук. После мажете лицето със сметана, престоявате десетина минути и изплаквате.

– Направете си кашица от ситно настърган лук. С нея ще намажете луничките и така редовно могат да бъдат мазани, за да изчезнат.

– Разтопете на водна баня тези три съставки: 50 г восък, 70 г мед и 20 г бадемово масло. Сместа се нанася на тънък слой върху петна­та и се престоява половин час. След това се измива. Процедурата може да се повтори, докато се получи желания резултат.

Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *