Рецепти от тефтера на баба при бронхиална астма

Бронхиалната астма се повлиява от тези билкови комбинации

Начин на приготвяне и употреба – смесват се и се разбъркват по 40 г борови връхчета, цветове от бъз, листа от градински чай и цвят от слез. В 500 мл вода се добавят 2 супени лъжици от сместа. След като заври се маха от огъня и се оставя да кисне 30 минути, след което се прецежда. Пие се 4 пъти дневно по 80 мл преди хранене.

“Фигурин
Бронхиалната астма се повлиява от тези билкови комбинации!

Бронхиалната астма се повлиява от тези билкови комбинации!

Начин на приготвяне и употреба – в 300 мл вряща вода се добавят 2 супени лъжици от следната билкова смес – 30 г стръкове от мащерка, листа от подбел и листа от жививлек и по 40 г цвят от бъз и борови връхчета. След изстиване запарката се прецежда и се приема по 1 кафена чашка преди хранен 3 пъти дневно.

Начин на приготвяне и употреба – по 40 г стръкове от хвощ и листа и живовлек, по 30 г коренища от перуника, корени от дилянка, листа от маточина и листа от градински чай и 50 г цветове от невен се смесват и се разбъркват внимателно. 1 супена лъжица от сместа се залива с 400 мл гореща вода. Ври 3 минути на тих огън, кисне 1 час и се прецежда. Приема се 3 пъти дневно по 120 мл.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *