Рецепти помагат при ревматизъм

Ревматизмът е инфециозно-алергично възпалително заболяване, което засяга съединителната тъкан на сърцето, а също така и ставите, както и централната нервна система. Ревматичният пристъп има средна продължителност, която най-често трае от три до шест месеца. При настъпване на първия ревматичен пристъп при много от болните се развива и сърдечен клапен порок. Ето няколко рецепти, които ще ви бъдат изключително полезни при ревматизъм и съпътстващите го неудобства. 

big_91d67e72b7b74e9f3c9314c25c3e02d11. Залейте по една супена лъжица от билките лайка, стръкове от комунига, ленено семе. Заливат се с 400 мл гореща вода и се оставят да покиснат около 20-на минути. С настойката правете компреси през нощта.

2. Залейте с 400 мл гореща вода по една супена лъжица от билките бяла ружа, цветове от лайка, струкове от комунига и 2 чаена лъжици ленено, оставят се да киснат 10-15 мин. С настойката се правят компреси и обтриване на болните места.

Демир бозан билки за бъбреци

3. Вземат се корите на три лимона и 3 супени лъжици цветове от нар. Двете се заливат с 400 мл гореща вода и се оставят да киснат половин час. Преди употреба прецедете настойката. С настойката се правят компреси, като един компрес се сменя на всеки 2-3 часа.

4. 2 супени лъжички от цветовете на арниката се варят в 600 мл. вода за 10 мин. След като свалите от огъня оставете да кисне 15 мин. Настойката се използва за компреси и разтриване на болните стави.

5. Сто грама цвят от великденче се нарязва и се слага в един литър ракия около 38-40 градуса, като се оставя да стои на слънчево  и топло място две седмици. След това се прецежда. С получената билкова настойка се правят разтривки, а се приема и вътрешно 3 пъти на ден по 15 капки, разтворени в малко вода или билков чай.

6. Сложете цветове от жълт кантарион в стъклена бутилка, но без да тъпчете, докато стигнат до гърлото на шишето. След това се заливат със зехтин. Така сместа се оставя да престои на слънце 40 дни. След това време, зехтинът, който е придобил червеникав цвят, се прецежда през марля, а остатъците от билката се изстискват. Съхранява се на тъмно място. С полученото масло се правят разтривки, 3-4 пъти на ден.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *