Рецепти при кашлица ще успокоят страданието ви

Кашлицата може да е изключително досадно и често свързано с остатъчни ефекти състояние. Но когато нямате други заболявания, за стихване на кашлицата и отхрачване на жилавия секрет, изключително много могат да помогнат билките. Предлагаме ви няколко рецепти, които ще подпомогнат този процес на оздравяване:

narodna_medicina_polzi-300x2001. Взимате сухите люспи на 10 глави лук и ги сварете вода, все едно варите чай. Прецедете водата през фина цедка и в нея сложете 1/2кг. пчелен мед, 1-2 лъжички счукан синап и 1-2 лъжички ленено семе. Взимайте по 1 лъжичка от тази смес 3 пъти дневно: сутрин, обед и вечер.

2. Вземете една стиска троскот и да го варите 15 мин. Сутрин, обед и вечер изпивайте по една чаша от отварата. Тя е хранителна, а и от друга страна действа и лечебно. Успоредно с това си намажете гърлото със зехтин и вътрешно вземайте по малко от него.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

3. Против кашлица също се препоръчва и чай от синя тинтява с мед или чай от мащерка, бял и жълт равнец, дребна лайкучка и зелени листа от ягода.

4. При кашлица си пригответе индийско орехче, мед и черен пипер. Медът се стопява, счуква се индийското орехче и черния пипер, и трите заедно се разбъркват. Трябва да получите еднородна маса, сходна на маджуна. След това си слагайте от него по малко в устата и го смучете.

5. При магарешка кашлица сварете листа от див кестен на чай и пийте водата.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *