Рецепти при нередовна менструация

При нередовна и болезнена менструация, може да се възползвате от силата на природата, като използвате следните билки и техните свойства.  

Брош

lekoviti-bilki-pri-menstrualni-bolkiВземате една чаена лъжичка от билките, по-точно нейните корени, и ситно нарязани те се заливат с чаена чаша студена вода. Оставяте да киснат осем часа, а после прецеждате. След това тази билка се залива с още 1 чаена чаша, но този път кипяща вода и след 15 минути отново се прецежда. Двата извлека се смесват и от тях се пие по 1 кафена чашка 3 пъти на ден преди ядене.

Демир бозан билки за бъбреци

Бял пелин

Взема се 1 чаена лъжичка изсушен стрит пелин и се залива с 1 и 1/2 чаени чаши кипяща вода. Билката се оставя да кисне половин час, след което течността се прецежда, разделя се на 3 части и се пие сутрин,обед,вечер и преди хранене.

Дива мащерка
Около 3-4 чаени лъжички от стръковете на сушена мащерка се заливат с 3 чаени чаши кипнала вода и се оставят да се задушат добре за 3-4 часа. След това време, получената смес се поставя на огъня да заври и се оставя да поври около минута-две. Прецежда се, разделя се на 3 части и се пие 3 пъти на ден преди хранене.
Седефче
Една чаена лъжичка ситно нарязани стръкове от седефче се заливат с 1/2 л студена вода и се оставят да киснат 8 часа. Запарката се прецежда и от нея се пие по 1 винена чаша 3-4 пъти на ден. Лечението трябва да се провежда под лекарски контрол, тъй като билката съдържа отровни съставки.
Невен
Цветове от невен, около 2 супени лъжици, се заливат с около 2 чаени чаши кипяща вода, след което се оставят да престоят 2 часа. След това време запарката се прецежда, като се разделя на части и се приема по 3 пъти на ден преди хранене.

Зърнастец, къпина, бреза, мента, бял равнец, дилянка 
Смесват се всички тези билки, като са по равни части: кори от зърнастец, листа от къпина, бреза и мента, стръкове от бял равнец и корени от дилянка. От вече приготвената смес се взима една супена лъжица и се запарва с 1/4 л вряла вода. Прецежда се, след като изстине. Запарката се изпива за 1 ден на глътки. Прилага се и при болезнена менструация.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *