Ръцете стават нежни с ето тези рецепти

Лятото е сезонът, когато кожата на ръцете изсъхва и има нужда от ефективни грижи. За да не става кожата като пергамент, а ноктите да се чупят, ви предлагаме няколко ванички, които ще активизират кръвообращението и ще подхранят дехидратираната кожа.

Контрастна ваничка за тонус. За 30 секунди може да потопите ръцете първо в топла, после в студена вода. Правите процедурата 5 пъти. Или ако нямате време, може да я съкратите, като държите ръцете по една минута в контрастната ваничка. Завършвайте с хладка вода.

rycemaskiЗа груба кожа. Това е ваничка, която не само овлажнява, но и подхранва кожата. Натопете в предварително затоплен зехтин ръцете за 10 минути. Тази процедура е подходяща и за груби лакти. След това ги подсушете с влажна марля, топната в отвара от лайка. Ваничките ще помогнат на кожата ви да стане еластична и мека. Същото действие има и ваничка от картофена отвара. Умийте хубаво картофите преди да ги сварите. След това слагате да се варят и ползвате само водата, в която са вряли.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Против потене. В 1 литър вода разтворете 100 мл ябълков оцет. Или 1 ч.л. готварска сол в 500 мл вода. Про­дължителността на ваничката е 5-10 минути.

Хидратираща. С литър вряла вода се залива следната смес: по 2 с.л. лайка, магарешки бодил, мента, ко­пър и липов цвят. След това билките се прецеждат и се налагат на ръцете. С тази отвара се измивате.

Ако ноктите ви са меки, ви липсва калций. Необходимо е да приемате по 0,5 мг три пъти дневно след храна в течение на 20-30 дни. Добър ефект имат маслените ванички, които трябва да се правят два пъти седмич­но в продължение на един месец.

За слаби нокти

С витамин А. Смесете 20 мл зех­тин, една ампула витамин А и 3 кап­ки йод. Топнете пръстите за 2 мину­ти.

С морска сол. Разтворете 1 с.л. морска сол в 250 мл топла вода. При­бавете няколко капки розмариново масло. Процедурата трае 20 минути.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *