Стомашно разстройство се лекува с билки

Лятото наближава, а с него започва да зачестява появата на стомашно разстройство, защото консумацията на вкусните и ароматни пресни зеленчуци и плодове е по-активна.

Безспорен факт, е че плодовете и зеленчуците се грижат за нашето здраве, а също така и ни помагат при борбата със заболявания от разнообразен характер, но ако ги консумирате безразборно или пък не ги измиваме добре преди да си ги хапнем това води до диария. Хората, които има чувствителен стомах често страдат от стомашно разстройство, но проблема може да бъде решен само с незаменимата помощ на рецепти, които ни предлага народната медицина. Не е нужно веднага да прибягвате до лекарства щом природата ни дава билки, с които можем лесно да разрешим трудностите с чувствителния стомах.stomaschno razstroistvo

Представяме ви кои болки могат да ви помогнат да спрете стомашното разстройство, защото ако не вземете мерки организмът ви ще се обезводни, а това ще затрудни максимално лечението. Не позволявайте да се достигне до там и вземете мерки още в началото, за да спрете диарията.

Живовляк – трябват ви само 5 листа от тази лековита билка, за да спрете стомашното разстройство. Измийте листата на тази достъпна за всеки билка и ги облейте с 500 милилитра вода, сварете на огъня. След изстиването на лечебната отвара от живовляк следва прецеждането и през цетка. На ден трябва да пиете от нея на всеки кръгъл час по чаша, защото само така ще достигнете до резултатите, към които сме се устремили и ще спрете диарията.

Листа от вкусната дюля – те са много подходящи за лечението на това състояние, а отварата, която ще си приготвите е доста лесна. Ето как става това: към 1,2 литър вода сложете 300 грама измити листа от дюля. Сложете ги на котлона и варете докато част от водата се изпари и остане само 1 литър. Накрая към нея прибавете 100 грама захар и разбъркайте. Всеки ден трябва да пиете по 300 грама от лечебната отвара от дюлевите листа.

Жълъди – набавете си шепа жълъди и ги счукайте на ситни парченца. После към тях изсипете 600 милилитра вода. Поставете на котлона да ври и спрете когато от отварата остане 400 милилитра. Сложете в еликсира за лечение на стомашно разстройство 1 супена лъжица захар. Преди да изпиете лечебния еликсир задължително прецеждате, за да се отстранят парченцата от жълъдите. Приемат се 4 супени лъжици на ден.

Стомашно разстройство се лекува с билки
5 (100%) 1 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *