Рецепти с практическо действие за нашето здраве

През вековете различните, наричани сега народни лекове са доказали своето действие. Те са помагали на много хора при различни болежки и определено са доказали лечебните си свойства. Ето и няколко рецепти:

Мед против стоматит:

Мед – една трета от чашата – се разбърква в топла преваре­на вода и устата се плакне с то­зи разтвор. Жабури се всеки ден, когато се присетите. Ще видите, че след седмица няма да има и помен от раничките.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

bilkilechenieОтвара от ленено семе за отоци по краката

Вземат се 4 лъжич­ки ленено семе и се залива с литър вода. Оставя се да поври 10-15 минути, след което отварата се оставя да престои около един час. След това може и да не я прецедите, ако искате, а може и да махнете семките, както решите. Добавя се и сок от лимон на вкус. Пие се половин чаша на всеки два часа – 6-8 пъти на ден – най-добре е отварата да е го­реща. Ефект се постига след две-три седмици.

Зелена аптечка:

Ако имате заболяване на венците, няма да ви се размине без посещение при стоматолог. Защото лече­нието у дома в повечето случаи не дава добри резултати. Но за профилактика на венците народните средства са съвсем подходящи.

Жабурене с настойка от конски босилек. Една супена лъжица суха билка се залива с чаша вряща вода, оставя се в термоса за един час, прецежда се и се изстудява. Настойката притежава бак­терицидни свойства и не да­ва възможност на възпале­нието да се развие.

Народен антибиотик – ка­лендула. Настойка от сухи цветове се използва за жа­бурене на устата при възпа­ление на венците и за про­филактика. 20 г цветчета се заливат с една чаша вряща вода и се оставя на тих огън за петнайсет минути. Много е важно настойката да не е завряла, като за жабурене може да се ползва и такава, закупена от аптеката. Разтваря се в топ­ла вода – чаена лъжичка нас­тойка на чаша вряща вода.

Настойка от лайкучка. От древни времена се използва за борба с гнойните възпа­ления. Три супени лъжици сухи цветове се заливат с половин литър кипнала вода и се оставят за час. После настойката се прецежда и устата се жабурка два пъти седмично.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *