Рецепти срещу хрема с босилек и джинджифил

Хремата не е в резултат само на настинка. Може да се сдобиете с нея, „благодарение“ на алергии, назални полипи, дори бременност, както и използване на назален спрей повече от три дни. Състоянието най-често се причинява от бактериални и вирусни инфекции. Освен това, хремата може да е в резултат и на заболяване на синусите. И няма значение какъв сезон е – може и през лятото да се сдобием с хрема. По-често от проблема са засегнати децата, тъй като тяхната имунна система е по-незащитена срещу бактериални и вирусни инфекции, типични за студеното полугодие и настиване.

ginger-basil-lemonadeКак обаче да се справим с тази напаст, която може да ни тормози доста време? И то с естествени и безопасни средства? Основно е добре да запомним, че за да избегнем хремата, е добре да избягваме запрашени места, където има дразнители като прах, полени, тютюнев дим, аромати и други, към които сте забелязали, че хремата се влошава. Както при всяко болестно състояние, така и при ринит е необходимо да се приемат много течности, които да помогнат на организма да се освободи от токсините от действието на причинителя. Трябва да се поемат задължително около 2 л течности, като за предпочитане е те да са затоплени и полезни.

Един полезен начин да подсилим имунната система и да се отървем от хремата, е природният коктейл, приготвен от течен екстракт от листа на босилек, тинктура от джинджифил и сок от лимон в равни количества. Към сместа е важно да се добави и също толкова мед. Консумира се два пъти дневно.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Рецепти срещу хрема с босилек и джинджифил

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *