Рецепти срещу пърхот

Пърхотът е най-досадното и ужасно нещо, което може да се случи на косата ни. И вместо да давате сума пари за най-новите рекламирани шампоани против белите снежинки, по-добре погледнете в шкафа у дома – може би там се крие вашето дълготрайно решение:

“Демир

kosa pyrhotАспирин

В аспиринът има множество ацетилсалицилова киселина, която е тази, помагаща да се излющят мъртвите клетки на кожата. Но трябва да знаете, че тя може да подразни чувствителната кожа, ето защо се употребява за кратко време. За да приложите този метод, трябва само да стриете две таблетки и ги включете в шампоана си, но само в такава част, с която ще миете косата си за момента. Изчакайте съставките да действат 2 минутки и изплакнете добре, след това измийте отново косата само с шампоан, за да премахнете остатъци от киселината.

Сода за хляб

Содата е съставка, подходяща за измиване на косата, когато например кожата на главата ви е суха от прекомерна употреба на стилизанти. Навлажнете косата и втрийте в кожата на скалпа малко сода за хляб. Ако можете е добре поне за няколко дена да не употребявате шампоан, само сода. В началото косата ви може да се изсуши, но ако изчакате ще видите как кожата на главата ви ще почне да произвежда натурална мазнина, която омекотява косата без лющене на кожата.

Лимон

Сърбящата кожа на главата не е приятна за никой – тя ви кара постоянно да се чешете. В борбата с този проблем може да помогне лимона. Само втрийте малко лимонов сок в корените на косата, изчакайте да подейства няколко минутки и изплакнете обилно с топла вода. Смесете в чашка с вода чаена лъжичка лимонов сок и изплакнете с водата косата си. Изплаквайте косата ежедневно, докато отделянето на люспи изчезне.

Сол

Солта, както и содата има абразивни частици, които спомагат за излющването на мъртвите клетки. Много добре ще се почувства косата и скалпа ви, ако направите една терапия със сол точно преди да измиете косата с шампоан. Масажирайте малко сол с пръсти на суха кожа. Изчеткайте косата и я измийте с шампоан.

Оцет

Киселината на оцета може да излющи мъртвата кожа, за да редуцира отделянето на пърхот. След измиване на косата с шампоан изплакнете с малко ябълков оцет, като го разтворите в топла вода.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *