Рискът от рак на черния дроб вече може да е минимален

С приема на витамин Е заболяването рак на черния дроб може да остане в историята, доказаха учените в тази област.

Китайските и американските специалисти се обединяват и правят ново проучване, според което приемането на витамин Е под всякаква форма намалява до минимум риска от чернодробен рак.

За да направят проучването учените събират данни от 132 837 мъже и жени, които могат да им помогнат. Диагнозата на 265 души от избраните била чернодробен рак.

Демир бозан билки за бъбреци

Първият въпрос, който бил зададен на проучваните хора бил: „консумират ли рани богати на витамин Е?“ и „ Осъществяват ли прием ли витамин Е под формата на, каквато и да е добавка?“. Главната цел на въпросите е да се установи въздействието на витамина върху човешкия организъм или по-точно негово влияние срещу рак на черния дроб.vitamin E

След това започнали да анализират данните, за да установят дали наистина има връзка между рак на черния дроб и приеманото количество витамин Е. Всички резултати показват, че между двете има голяма зависимост. Независимо дали приемате витамин Е под формата на някакви добавки или чрез консумацията на храна той намалява значително риска от развитието на чернодробен рак.

Всички учени препоръчват на хората да консумират храни, които са богати източници на полезния витамин Е, за да предпазят организма си от това страшно заболяване. Можете да си набавите необходимият на организма витамин с консумация на бадеми, орехи, лешници и фъстъци. В съдържанието на зехтина, слънчогледовото и царевичното олио също има витамин Е, така че тяхната честа употреба се препоръчва силно.

Специалистите в тази област твърдят, че това е само един от факторите, който казва положително влияние върху организма и намалява знаяително риска от рак на черния дроб. Все пак знаем и сме на ясно с факта, че не само витамин Е влияе върху заболяването. Препоръчително е да се внимава с консумацията и приема на различни храни и питиета.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *