С чаят от иглика ще преборите безсънието

Прелестното цвете иглика можете да срещнете в почти всеки дом, защото то омайва с прекрасните си цветове. Тя приветства пролетта, като цъфти от февруари до май и ни кара да се усмихваме, когато погледнем пленителните му цветове.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Лечебната иглика можем да открием в гори, из храсталаци и поляни с надморска височина до 2500 метра.

file18621Корените, коренището, цветове и листата на игликата се използват за лечебни цели. Игликата има отхрачващо действие и увеличава броя на секреторната дейност на лигавиците и горните дихателни пътища и бронхите, втечняване на бронхиалните секрети и улесняват тяхното изхвърляне. Тези съставки имат днуретично действие, което помага да засили стомашната секреция и действа успокоително на нервната система. Може да се използва при катари на горните дихателни пътища, бронхити, бронхиална астма, отпадналост, главоболие, безсъние, шипове, грип.

Гликозиди, кетехинови дъбилни вещества, тритерпенови сапонини, етерични масла и витамини се съдържат в корените и коренищата на игликата. сапонини, дъбилни вещества, витамин С, провитамин А, аскорбинова киселина и флавоноиди се съдържат в надземната и част.

Можете да си приготвите чай от иглика за да се преборите със сухата кашлица, но той също така е много ефикасен , когато страдате от безсъние. За приготовлението ми просто трябва да залеете 1 чаена лъжичка сушени корени или цветове от иглика с 1 чаена чаша студена вода. След като отварата заври котлона се изключва и и се поставя капак на съда, в който се намира, за да да се запари за около 5-10 минути. Накрая прецеждате и сте готови да пиете. Изпивайте по 3-4 чаши на ден, за да може отварата да подейства.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *