С какво ни помага редовното ходене?

Един от най-достъпните и лесни начини да свалим малко излишни килограми, е ходенето пеша. Ходенето ни кара да се чувстваме добре и да не заседяваме дълго време на едно място. Има някои конкрентни ползи от това действие, освен раздвижването, заради които също си струва да походим няколко поредни пъти пеша от работа до вкъщи.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

razhodkaДобър сърдечен ритъм
И здраво сърце. Ходенето пеша изключително намалява и нормализира нивата на холестерола в кръвта. Това ще рече, че ще сте по-малко предразположени към сърдечни заболявания. Подобно равномерно натоварване тренира сърцето и то изпомпва кръвта из тялото по-интензивно.

Нормално кръвно
Високото кръвно налягане, наричано от умните хора „хипертония”, е тясно свързано с индекса на телесната маса (ИТМ). Ако вървите всеки ден поне по 20 минути със средно темпо, ще подобрите своя ИТМ.

Оръжие срещу рака
Ходенето е ефективен начин да контролирате риска от активиране на канцерогенни вещества във вашия организъм. Ако пък се лекувате чрез химиотерапия, активното ходене ще ви помогне да намалите страничните ефекти.

Здрав дух в здраво тяло

Не е случайно, че хората използват тази сентенция. Ходенето е един своеобразен начин да останем насаме със себе си, даже само за миг. А това е нещо, от което имаме нужда, особено след натрупания през деня стрес. Ще подредите мислите си, ще се почувствате щастливи.

Желаното тегло

Искате ли да разкарате малко излишни калории от организма си? Тогава веднага започвайте да ходите пеша.

Бистър ум
Ходенето подобрява кръвоснабдяването на вашия мозък, което пък влияе пряко на начина, по който функционира. Може дори да подобрите паметта си, ако редовно правите това лесно физическо упражнение.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *