Салата бори излишните килограми

Салатата винаги е била здравословното хранене, чието роля освен доставяне на полезни вещества и витамини, е била и стопяване на няколко излишни килца. Но днес, едно ново модно течение не е салата само от зеленчуци и зелении, но и с такива продукти, като юфка и картофи. Ако си хапвате от тази салата, всеки ден ще сваляте по половин кило. Освен че заси­щат, те може да се приготвят предварител­но и спокойно заместват обяда или вечеря­та. Доверете се на нашите предложения.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

За всички дни на диетата:

Закуска: 1 филия хляб – 40 г, с 1/2 ч.л. маргарин. Към това по желание 60 г козе сирене.

healthy-3510 часа -100 мл доматен сок (без прибавка на на­трий).

16 часа – 200 мл кефир (айран). 300 кал., 11 г маз­нини.

Пийте най-малко на ден 2 л минерална вода и бил­ков чай, ограничете кафе­то и черния чай. Избягвайте солта, заме­нете я с подправки. Приготвяйте салатени сосове със студено пресо­вани растителни масла. Например дресинг от 1 лъ­жица зехтин, 1/2 ч.л. гор­чица, 1 л. вода и 1 ч. л. оцет или лимон. Сол не е нео­бходима.

1. Хрупкава салата

25 г обелени бадеми, 1 по­ртокал, 1 ябълка, 1/2 ли­мон, 1 л. зехтин, черен пи­пер. Запържете бадемите в тефлонов тиган, но без мазнина, след което нарежете портокала на парчета, ябълката – на шпалти, които се поръсват с ли­монов сок. Всичко се раз­бърква и се поръсва с черен пипер. 380 кал., 20 г мазнина.

2. Нептун

Трябват ви 300 г изчистени миди, 150 г зелена салата, мари­ната от 1 л. зехтин, 2 ч.л. лимонов сок и малко сок от размразяването на миди­те, 2 с.л. нарязан копър. Ми­дените ядки се смесват с маринатата, поръсва се с копъра. 350 калории, 18 г мазнини.

3. Със сирене

1 яйце, 1 вр. зелен лук, зелена салата, 2 чушки, 50 г топено сирене. Прави се марината от 1 л. зехтин, 1/2 ч.л. люта горчица, 1 л. вода, 1-2 ч.л. оцет, червен пи­пер. Сварявате яйцето и го нарязвате на четвъртинки, след което салата се реже на ленти, лукът – на пръстени, чуш­ките – на лентички. Всичко се слага в купа и се смесва с маринатата. Гарнира се с яйцето и се поръсва с мал­ко червен пипер. 370 кало­рии, 22 г мазнини.

4. С макарони и риба

60 г макарони на спирали, 4 сарделени филета, 150 г кисело мляко, 50 г зелени подправки, черен пипер. Юфката се сварява, сарделените филета се из­плакват от олиото и се на­рязват ситно, разбъркват се гладко с киселото мля­ко. Подправките се наряз­ват и с киселото мляко се смесват с макароните. 360 кал., 3 г мазнина.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *