Салата за красота? Не вярвате! Вижте как!

Закуска с козметичен и общооздравителен ефект

Може би още от деца постоянно са ви повтаряли как закуската е най-важното ядене за деня. А предполагали ли сте, че освен полезна за здравето тя може да ви помогне и за перфектната визия?

Демир бозан билки за бъбреци
Закуска с козметичен и общооздравителен ефект!

Закуска с козметичен и общооздравителен ефект!

Американска плодова салата

Начин на приготвяне и употреба: Салатата се приготвя от 1-2 чаени лъжички мед, 4-5 лешника, 5 супени лъжици преварена и охладена вода, 1 супена лъжица сметана или прясно мляко, 5 равни супени лъжици овесени ядки. Вечерта се заливат овесените ядки и се оставят да пренощуват. На сутринта се добавят меда, сметаната или млякото и лешниците, които трябва да са нарязани на едро и които съдържат растително масло лесно смилаемо. Всичко се разбърква добре и в продължение на един месец се приема жедневно, като е желателно да сдъвквате по много пъти. Ефектът от нея е освен козметичен и общооздравителен.

Френска плодова салата

Начин на приготвяне и употреба: със 6 чаени лъжички студена вода /предварително преварена/ се заливат 2 пълни супени лъжици овесени ядки.  Добавят се 1 чаена лъжичка захар, 3 супени лъжици варено студено мляко  и една голяма ябълка предварително настъргана заедно с кората.  Към всичко това се  добавят 2 чаени лъжички  пресен лимонов сок.

Ефектът от нея се отразява върху кожата на лицето, която става опъната и гладка , върху косите – стават еластични и по-обемни, улеснява храносмилането и усилва перисталтиката на червата. Салатата може да се приема вместо закуска или вечеря.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *