Семената на растенията имат неподозирана лечебна сила

За лечение на различни заболявания в повечето случаи използваме продуктите, но нека днес заложим на техните семена, защото тяхната сила също е неповторима.

Семената също са богати източни на полезни за организма вещества и затова не бива да ги пренебрегваме, като лечители, а да ги използваме. Наблюдават се много случай в които семената са много по-ефикасни за лечение отколкото самото растение.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Семената могат да имат и различен състав от този на растението и да са незаменими помощници за лечение на съвсем други заболявания.

Доверете се на семената, защото тяхната сила е уникална и може да ви помогне при борбата с тежки заболявания без да приемате различни лекарства, които могат и да ви навредят.

Днес ще представим най-често срещаните заболявания и семената, които трябва да използвате за тяхното лечение.semena

Песъчинки в бъбреците – най-добрият помощник при това заболяване са морковените семена. Преборете се с камъните в бъбреците, като натрошите на прах морковено семе. Нужна ви е 1 чаена лъжичка, която трябва да приемате 2 пъти на ден преди да се нахраните.

Лечение на бронхит и пневмония – използвайте кимион, като приемате сутрин на гладно по ? чаена лъжичка. Неприятните симптоми ще бъдат облекчени, а заболяването ще преборите за няколко дена.

Подуване на корема и сърдечна недостатъчност – тук трябва да използвате семената на популярната подправка магданоз. Нужното количество семена от магданоз за лечение е минимално. Трябва да натрошите 5 грама семена и да ги приемате около 25 минути преди хранене.

Простатит – това е заболяване, което засяга много хора и се лекува успешно с тиквено семе. Трябват ви сурови тиквени семена, които да натрошите на ситно. Приемайте 3 пъти дневно по 1 супена лъжица. Ефекта няма да се забави.

Камъни в жлъчката, силни болки в стомаха, артроза и за подобряването на храносмилането – тук се използва силата на семената на копъра. Трябва ви само чаена лъжичка семена от растението, която ще прибавите в 200 милилитра вряща вода. Запарете за 15 минути и след това прецедете с помощта на цетка. Задължително условие е да се приема на гладен стомах, защото само тогава ще вземете максималните ползи от нея за организма.

Колики и колит – тук ви трябват семената на резене, с помощта на които ще си приготвите отвара. Тя се получава, като в 200 милилитра вряла вода прибавите чаена лъжичка лековити семена. Изпивайте отварата на гладно.

При заболявания на стомаха и черния дроб – семената на кориандър могат да ви помогнат да се преборите с тези заболявания. Нужна ви е само чаена чаша преварена вода. Към нея прибавете супена лъжица от семената и запарете за около 30 минути. Прецедете и приемайте 30 минути преди хранене 3 пъти на ден. Нужното количество за прием са 2 супени лъжици.

Чревни и стомашни заболявания – тук най-голям благоприятен ефект върху организма оказва синапеното семе. Консумирате на гладно по 1 чаена лъжичка. Консумацията на синапеното семе ще окаже благоприятно въздейства при упоритата кашлица. Също така синапеното семе подобрява апетита.

При висока кръвна захар – използват се семената на пъпеша, които изхвърляме без да се замислим може ли да ни бъдат полезни. Смелете пъпешово семе, като на вас ви трябва 1 супена лъжица. Запарете го в чаена чаша вода за 60 минути. Нужно е да приготвяте запарката 3 пъти на ден и ще я пиете преди хранене.

Понижаване на температурата – много ефикасно средство тук са семената от диня. Обелете и смачкайте добре динените семки. След това вземете от тях 1 супена лъжица и към тях прибавете 2 супени лъжици студена вода. Можете да приемате най-много 3 супени лъжици на всеки 3 часа.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *