Шипове се лекуват с тази лесна рецепта

Шипове са заболяване на опорно-двигателната система и болките, които причиняват са силни и нетърпими, но ние ще ви предложим рецепта, която ще ви избави от тях.

Набързо ще разгледаме какво са шиповете и минаваме към важната търсена рецепта + още една, която е не по-малко ценна:

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Шипове, що е то?

Шиповете се характеризират с ново костно образование, което се появява на съществуваща кост и причинява неблагоприятно въздействие на организма. Най-често засегнатите са хора на възраст над 50 години, но днес се наблюдава спад във възрастовата граница. Често се среща при хора, които ежедневно извършват тежка физическа работа.

За да се прояви заболяването оказват влияние старите травми, неправилното хранене, заболяването сколиоза, нарушение в обмяната на веществата. Прекарана настинка също може да бъде фактор за появата на шипове.

Шипове са тясно свързани с артрит, защото се характеризира със заболявания на ставите. Има опасност ново израсналите кости да притиснат даден нерв, а това може да доведе деформация на части на тялото или пълно и частично обездвижване.

Шиповете най-често се наблюдават в зоната на тазобедрените и коленните стави, врата, раменете гръбначния стълб или петите. Болките, които причиняват тези новопоявили се образувания причиняват слаби или нетърпими болки, на които трябва да се обърне особено внимание. Заболяването може да причини спазми или подутини, които се образуват под кожата.

Вече е време да се излекувате от шипове и да спрете да търпите тези силни болки, защото това не може да продължава вечно. Народната медицина има лек и за това заболяване без да се изискват специални съставки, така че всеки може да изпробва и сам да се увери в силата на тези продукти.

Ето рецептата, която успешно побеждава шипове:

Нужни са ви само ябълков оцет, 2 яйца, салицилов спирт и малко търпение комбинирано с постоянство. Започнете с пресните яйца, като ги измиете с вода много хубаво. След това ги поставете в съд, желателно е да е от стъкло. Напълнете съда с ябълковия оцет, като задължително условие е яйцата да са покрити напълно. Приберете съда там където е хладно и тъмно и го извадете чак когато яйцата са омекнали. Двете яйца трябва да са се стопили в оцета и вие трябва да отстраните само ципите, които не са успели да се разградят. Дотук добре, остана да разбъркате яйцата и оцета и към тази смес да добавите 100 грама салицилов спирт, който можете да си закупите от всяка аптека. Разбърквате и лечебния мехлем, който ще ви избави от шиповете е готов. Нанасяте от него всяка вечер на засегнатото място.

Болките ще намалеят значително още след първите 3 процедури, а ако продължите от тях няма да има и следа.

Още една рецепта

с дръжките на кокичетата за облекчаване на болката при шипове

Илач от дръжките на кокиче за облекчаване на болката при шипове

Друго, което може да ви помогне да преборите болката, предизвикана от шипове също е една стара рецепта от народомедицината. Тя е кокичета и е доста лесна за направа, а ефекта от нея е досто положителен.

За нея са ви необходими между осемдесет и сто на брой кокичета. Това цвете е известно с ефикасното лечение на различни заболявания на опорно-двигателния апарат. Силата му се крие във високото съдържание на алкалоида галантамин – известен също като ефикасен лек и в борбата срещу Алцхаймер.

От кокичето са ви нужни само дръжките (80 – 100 дръжки). След като отстраните цвета, залейте ги с около един литър силна, домашна ракия и ги оставете на тъмно, в затворен съд да престоят около 40 дена. Разклащайте периодично сместа. След като измине този период, прецедете настойката, която сте получили и нанасяте с помощта на памук или меко тампонче и леки масажни движения върху засегнатия и болезнен участък. Облекчението от болката ще почувствате само след първите няколко третирания на болезнените шипове.

Enjoyed this post? Share it!

 

17 коментара по “Шипове се лекуват с тази лесна рецепта

  1. Така както е написано яйцата са несварени и цели – трябва да се стопят в силния ябълков оцет. Затова оцетът трябва да ги порива. Аз лично не съм правила тази рецепта. Дано да Ви помогне! Не забравяйте да коментирате резултатите…

  2. Вода за сега в рецептата няма, яйцата цели не варени , тоест пресно купени с черупките се покриват от ябълков оцет, не вода, да престоят докато омекнат.

  3. Аз го правих за майка ми два пъти. Първият път си мислех, че едва ли не всичко трябва да се разложи от оцета, но после ми стана ясно, че се "стопяват" само черупките на яйцата. Вярно е, че облекчава, но не лекува – не си мислете, че е вълшебно. И като че ли след известно време се свиква и с това мазило и вече не помага – поне моят опит е такъв.

  4. Имам шипове на гръбначния стълб и дискова херния така също съм на границата на остеопороза нямали да ми пречи!

  5. Напарвих рецептата за майка ми.Има шипове в гръбначният стъпб.
    Мот съвет е да не използвате сместа,или да внимавате,ако имате разширени вени/мисля че има и такива които не се виждат/.Не знам коя от съставките е причината за рязко увеличаване на болката след използването на лекарството.Въпреки всичко мазахме няколко дни но ставаше все по-зле.Такаче имайте едно на ум.
    поздрав

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *