Шипове в коляното причиняват болка, ето как да я спрете

Шипове в коляното причиняват силна болка, а всяка една кост в него – патела, горна и долна може да бъде засегната от заболяването.

Всъщност шиповете представляват костен израстък, който не е характерен за структурата и когато той на лице причинява силна болка. Повечето хора, които са засегнати от шипове в коляното са в напреднала възраст, но заболяването започва да разширява своя диапазон и все по-често засяга и млади хора.

“Фигурин

Шипове в коляното се образуват когато има ежедневно натоварване, защото триенето, което се предизвиква е голямо. Така с течение на времето организма се бори с прекомерното натоварване и и се опитва да се самозащити, като изгради нови костни образувания. Това са шиповете, които причиняват силна болка при ходене, клякане и други. Има още редица фактори, които оказват влияние върху израждането на нормалната костна система и това са наднорменото тегло и натрупването на калций в организма.

От друга страна, ако не доставяте на организма си нужното количество витамини или водите заседнал начин на живот това също ще окаже влияние и ще се сдобие с шипове в коляното.schipove v kolqnoto

Когато заболяването е в начален стадии то не предизвиква почти никакви симптоми, които да въздейства неблагоприятно на начина ви на живот. Ако обаче не му се обърне внимание и не се лекува след време нямате да можете да ходите без да изпитвате силна болка.

Свинска мас

Първата рецепта за облекчаване на болката, която причиняват шипове в коляното е със свинска мас. Намажете засегнатото място със свинската мас и вземете вълнен плат, с който ще увиете коляното. Над плата поставете и хартия и завършете компреса с бинт, като стегнете добре. Направения компрес на коляното трябва да остане там за една нощ. За максимално облекчение на болката компреса се прилага 20 дена. Не си мислете, че сте свършили, защото имате още 4 дена, като този път ще си приготвите мехлем от 1 супена лъжица свинска мас и щипка сол. Намазвате и повтаряте процедурата с направата на компреса.

Хума

Хумата също ще спре болката причинена от шипове в коляното – ето какво да направите за да я облекчите: ще използваме изпечена хума, която има размерите на яйце. Поставяте парчето в стъклен съд и заливате с малко винен оцет. Трябва да получите гъста каша, която да е подходяща за намазване. Намазвате обилно засегнатото място с приготвения лечебен мехлем и върху него налагате парче найлон. Накрая завършвате компреса с налагането на вълнен плат, като прикрепите добре. С него престояване 3 часа. Използвайте този мехлем и за шипове в петите, защото рецептата ще облекчи и болката причинена от тях.

Каменна сол

Каменната сол също ще спре болката от шипове в коленете само с прилагане на компреса за период от 10 дена. Стрийте на ситно парче каменна сол и вземете от нея 1 шепа. Комбинирайте с течен парафин в размер на 1 шишенце, което можете да си закупите от аптеката. Затоплете малко вложените съставки на огъня и в тях потопете марля с необходимия размер. Сложете го на засегнатото коляно и отгоре увийте с хартия. След него завивате с найлон и накрая поставяте парче вълнен плат и притягате добре. Добре е приложения компрес да въздейства на засегнатото място цяла нощ и чак сутринта да бъде премахнат.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *