Шоколада предпазва от инфаркт

Когато чуем за шоколад веднага го свързване с епитети, като вреден, опасен и нездравословен за човешкия организъм, но вече са направени много изследвания от специалисти, които показват неговото благоприятно действие. Консумацията на шоколад може да ни предпази от сърдечносъдови увреждания.

“Фигурин

БТА направи съобщение, което гласи, че специалистите съветват хората да консумират големи количества шоколад, защото това ще ви предпази от инфаркт.

zashto-e-zdravoslovno-da-iadem-shokoladЗа да се установи положителният ефект от консумацията на шоколад срещу инфаркт и инсулт доктор Оскар Франко и колегите му от Кембриджския университет взимат всички резултати от стари направени проучвания. Всички данни са събрани от 7 направени проучвания, в които са участвали и хора със сърдечни заболявания, като техния брой е над 100 000 души.

В проучванията се е вземало в предвид какво количество шоколад са консумирали участниците. При пет от направените изследвания резултатите са положителни и сочат, че продукта влияе благоприятно срещу риска от сърдечносъдови заболявания.

Когато приемате по-големи количества от вкусния шоколад намалявате риска от сърдечносъдови заболявания с цели 37%, а ако консумирате по-малки количества от лакомството ще намалите риска от инсулт с 29% според направените изследвания.
Във всички направени проучвания от специалистите не са разграничени различните видове шоколад – черен, млечен и други. В нито едно от проучванията обаче не е доказано, че шоколада помама при сърдечна недостатъчност.

Всички направени изследвания и получените данни от тях са представени пред конгреса на Европейското дружество по кардиология в Париж.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *