Шоколадово-ментов балсам за устни

Чудесен, „вкусен“ балсам за устни, който можете сами да си приготвите и да се радвате на неговото действие цяла зима. Тряват ви само продукти, които ще намерите във всеки магазин и вече си имате чудесен домашен балсам за устни с билки. А ето и продуктите:

“Фигурин

balsamШоколаводо-ментов балсам за устни

Съставки:

1 супена лъжица какаово масло; 1 супена лъжица бадемово масло; 1 супена лъжица рициново масло; 1 супена лъжица настърган пчелен восък; 8 капки ментово масло; 7 капки масло от градинска мента; 1 супена лъжица какао на прах.

Трябват ви тенджера с двойно дъно, малка шпатула или метална лъжица, 10-12 стикчета от балсам за устни и етикетчета.

След като имате всичко, започнете приготвлението. Първо разтапяте какаовото масло, маслата и восъка в съда с двойното дъно /ако нямате това може да се направи и на водна баня/. След като добре са се разтопили и смесили, отнемаме от огъня и ги смесваме с миксер. Може да поизчакаме малко да поизстинат, след което наливаме в стикчетата от балсам за устни, като пълним само до средата. След като изстине се сипва полека и другата половина, като внимавате да не се е разлее. Затваряте и оставяте да изстине. Сега може да си сложете и по един етикет на стикчетата, да напишете нещо оригинално или просто да ги надпишете, за да знаете какво съдържат. Добра идея и за подарък на любим човек.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *