Силата на лозовия сок срещу катаракта

Катаракта е заболяване на окото, което предизвиква мъгляво зрение, защото потъмнява естествената леща на окото.

В разговорният език заболяването се нарича „старческо перде“ на окото, защото в повечето случай се проявява при възрастни хора. Все пак то може да се прояви и при младите в следствие на друго заболяване, като например диабет, хронично възпаление или късогледство.

В случай, че сте засегнати от катаракта ще започнете да виждате образите размазани, светлината ще дразни очите ви и в следствие на тези симптоми зрението ви ще отслабне. Заболяването не може да се пребори с таблетки или капки, задължително се препоръчва оперативна намеса от специалистите, но ние ще ви предложим рецепти от народната медицина, които са ефективни и ще ви помогнат да разрешите проблема.katarakta

Лозовият сок е едно от средствата, които ще ви предложим за лечение на катаракта. Разбира се трябва да разполагате с лоза на близо, защото е нужно да отрежете 5-6 лозови клончета по време на техния цъфтеж. Следващата стъпка е към тях да закрепите стерилни шишенца, защото трябва да събере сока им. Добре е свалите шишенцата, когато във всяко едно има по 3 супени лъжици сок, за да може да имате нужното количество за лечение на катарактата. Съхранявайте всички шишенца в хладилника. Лечението се прилага за период от 3 дена, като всяка сутрин и вечер капете в засегнатото око по 1 капка от сока на лозата. След този период правите почивка от 2 месеца и чак след това можете отново да повторите същата процедура.

Тук ще използвате лековитата гроздова ракия. Като от нея ви трябват само 50 грама. Към нея прибавяте 3 бучки захар и 50 грама мед. Комбинираните съставки се разбъркват добре и след това се оставят на хладно място за 7 дена. Лечението продължава докато катаракта изчезне, като е нужно да капете от сместа по 2 капки всяка вечер в засегнатото око.

За третата рецепта са ви нужни следните съставки: 40 грама мед и 150 грама дестилирана вода. Приготвяте сместа, като разтворите нужното количество мед във водата. Капвате по 3 капки във засегнатото око всяка вечер преди да си легнете. Към този разтвор можете да добавите и 3 капки гроздова ракия и 3 капки лимонов сок, но тогава процедурата не е приятна, така че ако смятате че няма да я понесете не го правете. Лечението трябва да продължи докато пердето изчезне напълно и зрението ви се подобри.

Подобни публикации за още четене:
Силата на лозовия сок срещу катаракта
4 (80%) 8 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

4 коментара по “Силата на лозовия сок срещу катаракта

  1. шест месеца го правих , без никаква полза , накрая операциите оправиха нещата !

  2. все пак има ли някой който си е лекувал очите и е свалил диоптер,и това 3 дни лечение и след това 2 месеца чакане не е ли много.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *