Сладко лечение с круша

Круша, това е един от най-предпочитаните плодове през есента и имате възможността не само да се насладите на вкуса, но и да се възползвате от лечебните сили.

Ароматният плод е познат на хората още от преди много години и разбира се е използван, както за храна така и за лечение на разнообразни заболявания. Днес крушата присъства в многобройните рецепти за лечение с народна медицина, защото в нея се съдържат редица полезни съставки.

“Фигурин

В крушата се съдържат многобройни витамини и минерали, които оказват благоприятно въздействие върху човешкия организъм, така че не се колебайте, а често консумирайте този ароматен плод. Тя е много ефикасно средство да се избавите от налегналата ви депресия, да се отървете от главоболието, запека. Безсънието вече няма да ви мъчи, ако си похапвате редовно круша. Тя е незаменим помощник и при борбата със заболявания, като гастрит, холецистит и простатит.kruscha

Много често специалистите препоръчват консумацията на круши при спазване на хранителна диета, защото тя е изключителен диетичен продукт, на който можем само да се възхитим. При затлъстяване се нарушава правилното функциониране на задстомашната жлеза, а чрез консумацията на круша това може да се поправи. Тази нейна лековита сила се дължи на въглехидратите, които съдържа. Въглехидратите, които съдържа представляват фруктоза, а това за наша радост не оказва влияние върху кръвната захар.

Крушата може да се използва за лечение или профилактика при заболявания свързани със сърцето за нормализиране на сърдечния ритъм. Плода влияе благоприятно и на кръвоносните съдове, като ги укрепва. Има силата да нормализира холестерола в кръвта.

В месестата част на крушата се съдържат редица микроелементи, които влияят на организма, като подсилват неговата имунна система, а това ни пази от болести. Точно тази месеста част на плода помага на организма да се отърве от тежките метали и токсини попаднали в организма, като стимулира тяхното извеждане на вън. Кората на крушата пък е богат източник на фибри и фитонутриенти, които са изключително полезни за организма.

За да се преборите успешно с заболявания на пикочните пътища ви е нужна отвара от круши. Тя ще повлияе благоприятно на организма, като след приема и вече няма да усещате неприятните симптоми, като болки и парене при уриниране.

Можете да използвате отвара от круши за лечение на простатит, като тя се приготвя по следния начин: смилате круши докато се напълни 1 чаена чаша и след това количеството се вари в 1/2 литър вода. Плодът трябва да бъде мек след сваряването. Оставяте отварата да престои за период от 4 часа. Приема се 4 пъти на ден по 1/2 чаена чаша. За да се излекувате напълно от заболяването трябва да приемате отварата продължителен период от време, но ще усетите силата на крушите още на третия ден.

Листата на крушата могат да се използват за лечение на гъбични заболявания и дерматит, като си приготвите лесна отвара. Нужно е да си набавите пресни или сушени листа, като ви трябват 1 чаена чаша. Поставяте ги в съд и ги заливате с 1 литър вряща вода. Сварете в продължение само на 3 минути и махнете отварата от котлона. Щом изстине можете да веднага да си направите компрес върху засегнатата място.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *