Сладоледът бил полезен за имунитета

При простуда и настинка, може да се окаже, че консумацията на един любим, летен продукт може да е много ефикасна. Става въпрос за разхлаждащият сладолед. Който всъщност, хапван умерено, и през зимата ще засили имунната ви система. Сладоледът буквално бъка от съставки, които ще помогнат да пресечете още в началото симптомите на различни вирусни и грипни инфекции и заболявания, които са така характерни за есенно-зимния сезон. Или ранната пролет, когато също се събуждат. Подправки като джинджифил имат силни противовъзпалителни свойства, намаляват симптомите на треска и облекчават болките в ставите.

Демир бозан билки за бъбреци

sladoledЛедените сокчета от портокал и лимон са богати на витамин С. Те помагат за стимулирането на имунната система и ускоряват заздравителния процес. Консумацията на студени напитки или сладолед може да има положително действие при лечението на грип.

Млечните съставки, които се влагат в сладоледа, ако са истински разбира се, ще ви осигурят така важните витамини и минерали, включително калий, витамини А, D, B12 и рибофлавин за един здрав организъм. Чрез добавяне на яйчен крем в него, се повишава съдържанието на протеин. Половин чаша сладолед осигурява около 1/6 от дневната потребност на организма от калций.

Освен това да не забравяме, че когато си хапваме сладолед, ние повишаваме настроението си. Което е следствие на отделянето на серотонин в организма или хормона на доброто настроение. Освен това той съдържа Л-триптофан, ефективен натурален транквилизатор, който премахва тревожността, намалява нервното напрежение и чувството на умора. Белтъците в сладоледа са бързо усвоими, с голяма биологическа ценност, съдържат голяма част от незаменимите аминокиселини. Източник са на триптофан и лизин. А те участват в цитоплазмата на всяка една жива клетка и имат отношение за добрия имунитет на организма.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *