Сладоледът бил полезен за имунитета

При простуда и настинка, може да се окаже, че консумацията на един любим, летен продукт може да е много ефикасна. Става въпрос за разхлаждащият сладолед. Който всъщност, хапван умерено, и през зимата ще засили имунната ви система. Сладоледът буквално бъка от съставки, които ще помогнат да пресечете още в началото симптомите на различни вирусни и грипни инфекции и заболявания, които са така характерни за есенно-зимния сезон. Или ранната пролет, когато също се събуждат. Подправки като джинджифил имат силни противовъзпалителни свойства, намаляват симптомите на треска и облекчават болките в ставите.

sladoledЛедените сокчета от портокал и лимон са богати на витамин С. Те помагат за стимулирането на имунната система и ускоряват заздравителния процес. Консумацията на студени напитки или сладолед може да има положително действие при лечението на грип.

Млечните съставки, които се влагат в сладоледа, ако са истински разбира се, ще ви осигурят така важните витамини и минерали, включително калий, витамини А, D, B12 и рибофлавин за един здрав организъм. Чрез добавяне на яйчен крем в него, се повишава съдържанието на протеин. Половин чаша сладолед осигурява около 1/6 от дневната потребност на организма от калций.

Освен това да не забравяме, че когато си хапваме сладолед, ние повишаваме настроението си. Което е следствие на отделянето на серотонин в организма или хормона на доброто настроение. Освен това той съдържа Л-триптофан, ефективен натурален транквилизатор, който премахва тревожността, намалява нервното напрежение и чувството на умора. Белтъците в сладоледа са бързо усвоими, с голяма биологическа ценност, съдържат голяма част от незаменимите аминокиселини. Източник са на триптофан и лизин. А те участват в цитоплазмата на всяка една жива клетка и имат отношение за добрия имунитет на организма.

Сладоледът бил полезен за имунитета
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *