Три неща, които правят Сливенска перла уникална

Ето три причини да изберем уникалната Сливенска перла, българската ракия:

Как българинът избира питието, което слага на масата си? Всичко зависи от пазара, от личния вкус, зависи от това – колко дълбок е джобът ти.

  1. Това е истинска ракия, която се дестилира от добро грозде. “Вини-АД” има специална политика и се грижи за качествената суровина, от която ще се роди огненият елексир. Опитни лозари отглеждат доброто грозде, а от всяка реколта най-доброто се заделя за Сливенска перла. Селекцията на грозде за Сливенска перла става ръчно.
  2. Спазва се технология, която изключва хитруванията и “фокусите” на химията. Ферментацията се контролира постоянно, постоянна е и поддържаната температура при производствения процес. От доброто грозде се прави вино, което се дестилира във вертикален дестилатор в точно определен момент от ферментационните процеси.
  3. Няма добавяне на захар! Българската ракия Сливенска перла се дестилира от ферментирал до вино и изварен натурален сок. Добавянето на захар означава по-висок градус и по-високи обеми; както е известно – това се практикува въпреки правилата, особено при варенето на прословутата домашна ракия. Ракията без захар като

Сливенска перла има специфичен вкус, но най-сигурно разпознаване е как се чувстваш на следващия ден! От ракията без захар като “перлата” глава не боли! Горчиво съжалява този, който е решил да икономиса някой лев и да си купи по-евтина ракия. В скоби – Сливенска перла не е от евтините напитки и това също трябва да е ориентир за любителите!

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Три неща, които правят Сливенска перла уникална

  1. Заставам зад всяка дума за Сливенска перла! Ракията наистина е превъзходна. Отличен вкус и аромат, чудесна!
    Имам опита на човек с хроничен гастрит – казаха ми да вземам по 1-2 глътки хубава ракия, нещо като вътрешна дезинфекция. Препоръчаха ми това да е домашна ракия, да е истинска, а не някакво менте. Но у дома имаше Сливенска перла и за мен беше по-лесно да вземам от нея.И ми помогна! Вярно казват, че е по-добра като продукт от домашната – не че се съмнявам в традицията, но колко от старите майстори на домашна ракия са останали! А Сливенска перла се вари от истински майстори, и ракията е истинска – затова който има здравословен проблем, от нея да взема!

  2. Препоръчвам Сливенска перла на всички, които не познават ракиите, а им се налага по някакъв повод да правят избор. Истинска напитка, която няма да ви разочарова. Струва си парите! Наистина я правят майстори, които държат на професионализма си. Когато я вкусиш, усещаш гроздето, което е изцедено за нея. Чудесен вкус, хубав аромат. Може спокойно адин българин да се представи с нея пред колеги от чужбина, пред българи – скъпи приятели или роднини. Или ако решиш по някакъв хубав повод вкъщи да налееш няколко глътки – непременно си вземи Сливенската перла.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *