Спрете болката в ставите с тези билкови рецепти

Усетете свободата на движението с помощта на Билка.инфо

Билка.инфо ви предлага тези рецепти, които са доказали своята ефективност в българската народна медицина чрез многократната си употреба. С тяхна помощ ще спрете сковаността и болката в ставите.

Демир бозан билки за бъбреци
Усетете свободата на движението с помощта на Билка.инфо!

Усетете свободата на движението с помощта на Билка.инфо!

Начин на приготвяне и употреба –  300 г малки краставички корнишони се заливат с 1 литър ракия първак. След като шишето се запуши добре, се оставя да престои  7 дни на тъмно, след което се прецежда. С лек масаж се втрива в болните места до изчерпването на количеството.

Начин на приготвяне и употреба – 2 супени лъжици  пепел от изгорени лозови пръчки се смесват с 2 глави счукан чесън и 2 супени лъжици свинска мас. Всичко това се разбърква добре и се нанася върху парче памучен плат. Използва се за лапи върху болното място  за около час и половина. Процедурата се повтаря по 4 дни.

Начин на приготвяне и употреба – смесват се 1 кафена чашка много добре счукан чесън и същото количество спирт и олио. След като преседи едно денонощие,  се прецежда и с нея болните места се намазват и внимателно се масажират.

Начин на приготвяне и употреба – в 1 л спирт за горене се накисва 100 г пресни цветове от магарешки бодил. Кисне 20 дни, след което се прецежда. С полученият извлек се масажират болните места.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *