Спрете болката в ушите

Срещу болката в ушите можем да използваме натурални продукти дадени ни от природата, които са известни със своите лечебни действия.

Зимните месеци са предвестниците на гриповете и настинките и в случай, че ни засегнат освен всички останали неприятни симптоми е много възможно да има наличие и на силни болки в ушите. Болката в ушите нарушава служа, предизвиква изтичане ушна кал и се усеща неприятен шум в тях.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Можете да се справите лесно с болката в ушите с помощта на народна медицина, като използвате натурални продукти, които няма да ви навредят, а само ще спрат болежките.bolki v uschite

Ето как и кои продукти можете да използвате, за да спрете тази непоносима болка в ушите:

Мед – народната медицина използва този продукт за лечение на разнообразни заболявания, защото е богат източник на полезни вещества. Медът намира приложение и при болките в ушите. За да го използвате за лечение на ушните болки трябва да гребнете малко количество от него с върха на клечка за уши и с кръгови движения да намажете ушния канал.

Етерични масла – комбинация от тях може да ви спаси от болката в ушите. Нужно е да смесите по 10 капки от чаено масло и лавандулово масло и 1 чаша зехтин. Разбърквате добре всички комбинирани съставки и отново нанасяте внимателно близо до ушния канал. Тази рецепта е много ефикасна при наличието на инфекция, защото етеричните масла притежават антибактериално свойство. Благодарение на него възпалението, което се е образувало ще отмине бързо.

Чесън и лук – тази два продукта също са доста популярни и се използват за лечение на много видове заболявания. Тяхната сила е също толкова ефикасна и може да ви отърве от болката в ушите. Пригответе си домашни капки за уши, като вземете една глава лук и я изцедите. Задължително условие е преди да капнете от домашно приготвените капки за уши от лук да ги затоплите малко. Не прекалявайте със затоплянето, защото това ще доведе до сериозни проблеми. когато капките от лук са леко стоплени е време да капнете в засегнатото ухо 2-3 капки. Домашно приготвени капки за уши от чесън се приготвят по същия начин и отново трябва да са леко затоплени. Не бива и да се капват много студени капки, защото това отново може да доведе до проблеми.

Зехтин и канела – напълнете 1 чаена чаша със зехтин и към него прибавете щипка канела на прах. Разбъркайте съставките и поставете по 2-3 капки от получената смес в засегнатото ухо. Не забравяйте да затоплите до телесна температура преди употреба.

Винаги когато използвате домашно приготвени капки за уши трябва да ги затоплите. Не трябва да се използват горещи или студени, защото това само ще ви навреди, като усили болките. Използвате ли студени или горещи капки това ще доведе и до по-големи здравословни проблеми така че трябва да се внимава.

Домашните капки можете да затоплите в микровълновата фурна или пък на водна баня.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Спрете болката в ушите

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *