Спрете кашлицата със сок от зеле

Всяка една настинка или грип са придружени с неблагоприятните симптоми, като кашлица, но със сок от зеле ще можете да се преборите с нея лесно.

В повечето случай дори и когато сме почти излекувани кашлицата остава и не иска да ни напусне, тя е доста упорите и създава дискомфорт, който не сме длъжни да търпим щом можем да си направим сок от зеле и да я спрем.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

В зелето се съдържа богат набор от все полезни за организма вещества, като ней-популярните от тях са пантотенова и никотинова киселина, каротин, токоферол, инозит, калций, натрий, желязо, магнезий, сяра, цинк, мед и голямото разнообразие на витамините К, Р, С, В1 и В2. Веществото лизин, което се намира в съдържанието на зелето спомага за пречистването на кръвта и така организма ни убива вируса. Фитонцидите съдържащи се в зеленчука подпомагат за спирането и размножаването на бактериите в организма.sok ot zele

Рецептата за сок от зеле, която ще ви предложим днес може да се прилага и за лечение на деца, защото тя е абсолютно безвредна и може само да помогне на организма да се пребори с кашлицата. С приема на този лечебен сок дишането ви ще се подобри, защото гърдите ще бъдат чисти.

От ваша страна не се изискват много средства и усилия, за да си направите сок от зеле, а той ще ви се отблагодари, като не остави следа от кашлица.

За да си приготвите тази ефикасна рецепта за спиране на кашлица просто трябва да изцедите пресен сок от зеле и към него да прибавите кафява захар. Когато приготвяте тази лечебна отвара комбинираните продукти трябва да са в съотношение 1:1. Разбърквате добре получилата се смес.

В случай, че ще използвате сока от зеле за лечение на кашлица при дете трябва да му давате по 4 пъти на ден по 1 чаена лъжичка.

Когато се лекува кашлица при възрастен човек той трябва да приема отново 4 пъти дневно, но по 1 супена лъжица от сока.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *