Спрете кръвоизливите с билки

Вследствие на травма, вдигане на тежко или по други причини може да се получи кръвоизлив в различни части от тялото. Той може да е малък и краткотраен, но може да бъде и обилен и продължителен. Предлагаме ви няколко народни метода, с които можете да си помогнете при някой случаи.

“Демир

Ако се получи кръвоизлив от носа се пекат черупки от яйца, докато пожълтеят. След това се счукват на прах, пресяват се и се слагат в носа. Това спира кръвоизлива.

Друго, което помага при кръвоизлив от носа е стипцата. Взима се с върха на ножа и се разваря в 100 мл. вода. Капват се няколко капки, ако трябва се повтаря.

При кръвоизлив в окото се сварява едно яйце. Белтъкът се настъргва на ситно. 1 ч.л. от него се слага в марлена торбичка и се поръсва с 1 ч. л. пудра захар. Налага се върху окото и върху торбичката се слага памук, който се превързва за през нощта.

1 шепа пресен пелин се нарязва на ситно. Слага се в марлена торбичка и се поставя върху болното око.

При маточни кръвотечения, освен по време на бременност и преди раждане се приготвя запарка от овчарска торбичка. 1 ч. л. от билката се залива с 250 мл. вряла вода. Оставя се да кисне 20 мин., след което се прецежда и се пие до две чаши на ден.

Като кръвоспиращо средство, както и при обилна менструация се препоръчва билката лечебна динка. 1 ч.л. от билката се залива с 2 ч.ч. вода. Вари се 2 мин. и веднага се прецежда. Приемат се по 2-3 супени лъжици преди ядене.

 

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *