Спрете вътрешни кръвоизливи с полски хвощ

Имате вътрешни кръвоизливи, билката, която задължително трябва да присъства при лечението е полски хвощ, от която ще си направите топъл и ароматен чай.

Билката полски хвощ можете да откриете на ливадите, край реките и влажните райони на красивата ни страна. Билката се събира от юни до октомври месец, но трябва да сте много внимателни при събирането, защото може да я объркате с блатния хвощ. Изследванията са доказали, че блатния хвощ е отровен само за тревопасните животни, но за по-голяма сигурност не се използва от хората.

“Фигурин
При белодробни заболявания се пие чай от полски хвощ

При белодробни заболявания се пие чай от полски хвощ

В лековитата билка полски хвощ има много полезни вещества, които благоприятстват много добре за цялостното ви здраве. В растението се съдържат флавонови, сапонин, кемпферола, лутеолина, еквизетин и още много други. Освен, че растение спомага за лечението на всякакви белодробни заболявания успешно се използва и външно при екземи и тежки рани от изгаряния. Това далеко не са всичките му ползи за организма може да ви помогне и при ракови тумори, бяло течение, туберкулоза, абцес, язва, афти и възпаления на сливиците и венците.

За лечението на всякакви белодробни заболявания спомага силициевата киселина, която се намира в растението. Точно тя е главната съставка, която спомага за спирането на вътрешните кръвоизливи.

Подпомагането за спирането на всякакви вътрешни кръвоизливи и лечението на всички белодробни заболявания включва ежедневния прием на ароматен чай от целебния полски хвощ. Чаят от тази невероятна билка е с завидни лековити сили и се приготвя буквално за минути, така че няма да отнеме много от ценното ви време, а въпреки това ще спомогне многократно за лечението ви.

Правенето на лечебния чай от билката полски хвощ става така: Гребвате от билката една чаена лъжичка с „кубчинка“, която ще залеете с чаша много гореща вода. Запарвате се само за 30-40 секунди, прецеждате през цетка и чаят е готов. Изпивайте от ароматния чай от целебната билка полски хвощ всеки ден по една такава чаша. Най-добър ефект ще постигнете, ако изпивате чая бавно и малки глътчици.

Предпазете се от ревматизъм и подагра по-възможно най-лесния начин, просто всекидневно изпивайте по едно чайче от полски хвощ.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *